Zeytin Dalı Harekatı'nın 8. gün özeti

Türkiye, Afrine yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nda 8. gün geride kaldı.

Zeytin Dalı Harekatı'nın 8. gün özeti
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
27 Ocak 2018 Cumartesi 21:54

Türkiye'nin Afrin'e yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nın 8. gününde yaşanan gelişmeler;  

TSK: Harekât kapsamında, 27 Ocak tarihinde iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, hayati tehlikesi olmayacak şekilde 11 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

TSK: İki Özgür Suriye Ordusu mensubu şehit olmuş, hayati tehlikesi olmayacak şekilde dört Özgür Suriye Ordusu mensubu yaralanmıştır.

TSK: Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre gün içerisinde 53 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 447 olmuştur.

TSK: PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan toplam 42 hedef imha edilmiştir. Harekâta katılan 22 uçak emniyetle üslerine dönmüşlerdir.

TSK ve ÖSO Afrin’in Kuzeybatısı’ndaki Ali Bekki Köyü’nü ele geçirdi.

ABD’nin YPG’ye “Silah yok” sözlerine ilişkin konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ABD çok söz verdi  tutmadı. Somut adım istiyoruz.

BTK, Zeytin Dalı Harekatı’nın başladığı günden bu yana internet ortamında yapılan yayınları anlık olarak takip ettiğini duyurdu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Rus mevkidaşı Lavrov ile telefonda Zeytin Dalı Harekatu’nı görüştü.

Terör mevzilerinden Reyhanlı ve Kilis’e roket atıldı. 1’i çocuk toplamda 3 kişi hafif yaralandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın’ın,ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde ABD’nin YPG’ye silah vermeyeceği hususu teyit edildi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar