Zeytin Dalı Harekatı'nın 4. gün özeti

Türkiye, Afrine yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nda 4. gün geride kaldı.

Zeytin Dalı Harekatı'nın 4. gün özeti
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
23 Ocak 2018 Salı 23:06

Türkiye'nin Afrin'e yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nın 4. gününde yaşanan gelişmeler;  

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Afrin'de başlatılan Zeytin Dalı Harekatına ilişkin son dakika açıklaması yaptı. Açıklamada en az 260 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı'nda TSK'nın desteğiyle Afrin'in batısındaki El Hammam köyünü ve çevre tepeleri teröristlerden arındırdı.

Beştepe'deki Güvenlik zirvesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yaptı. Kalın, "Türkiye, bugüne kadar benzer  operasyonlarla gittiği hiçbir yere zulüm kan, gözyaşı, kötülük götürmemiştir.”dedi.

Suriye'nin Azez ile Afrin kenti arasında bulunan Bursiya Dağı bölgesinde dün başlayan çatışmalar bugün de devam etti. PYD'li teröristlerin bulunduğu bölgeler, Fırtına obüsleri ve ağır silahlarla baskı altına alındı.

Afrin operasyonuna destek verdiğini belirten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ”Bu konuyu, oy devşirmek için kullanmak ahlaksızlıktır” dedi.

Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin konuşan Başbakan Yıldırım, “Teröristlere ve onların ağababalarına dünyayı dar edeceğiz.” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın yarın görüşeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile telefonda görüştü. İki lider, Suriye meselesiyle ilgili son gelişmeler ve Türkiye’nin Afrin’de terör unsurlarına karşı başlattığı Zeytin Dalı Harekatı hakkında konuştu.

Türkiye'nin, Suriye'ye düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nın 4. gününde Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı şehit oldu. Çok sayıda terörist  hale getirildi. Şehit Musa Özalkan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunan
Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, “Bu görevi alnımızın akıyla tamamlayacağız.” dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar