Bedelli askerlik komisyonda kabul edildi

Bedelli askerlik düzenlemesinde 21 gün temel askerlik eğitimi ile 15 Bin TL ücret ve 25 yaş sınırı kabul edildi. Ayrıca yurt dışında yaşayan vatandaşların 2 Bin Euro karşılığında bedelli askerlik yapmasını içeren madde de komisyondan geçti.

Bedelli askerlik komisyonda kabul edildi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
23 Temmuz 2018 Pazartesi 19:18

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve KHK'lerde Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin bedelli ve dövizli askerlikle ilgili maddeleri kabul edildi.

Bununla birlikte CHP'nin "21 gün temel askerlik eğitiminin kaldırılması" için verdiği teklif reddedildi.

Ayrıca AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yaptığı açıklamada gündüzleri askeri, geceleri teorik eğitim verileceğini belirtti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yurt dışında yaşayan vatandaşların 2 Bin Euro karşılığında bedelli askerlik yapmasını içeren madde ve 21 gün temel askerlik eğitimi kabul edildi. Komisyonda 25 yaş ve 15 bin TL de kabul edildi. İşte detaylar:

28 GÜN TEMEL ASKERLİK EĞİTİM ŞARTI 21 GÜNE İNDİRİLDİ

AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal imzasıyla verilen ve kabul edilen önergeyle bedelli askerlikten yararlanmak için 28 gün temel askerlik eğitim şartı 21 güne indirildi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, önergesini açıklarken, Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) acemi eğitiminin 28 gün olduğunu anımsatarak, teklifle eğitimlerden bazılarını kısaltarak programı 21 güne indirdiklerini, böylece adayların iş ve görevlerinden asgari sürede uzak kalacaklarını kaydetti.

YURT DIŞINDA YAŞAYAN VATANDAŞLAR

Yurt dışında yaşayıp bedelli askerlikten yararlanmak isteyenlerin ödediği bin avroluk tutar, 2 Bin Euro'ya çıkarılıyor ve 38 yaş sınırı kaldırılıyor.

Bedelli askerlikten yararlanmak isteyenler, yurt dışında oturma veya çalışma iznine sahip olarak işçi, işveren sıfatıyla veya bir meslek ya da sanatı icra ederek, yurt içinde geçirilen süreler hariç olmak üzere toplam en az 3 yıl süreyle fiilen yabancı ülkelerde bulunmak şartıyla, bağlı bulundukları Türk konsoloslukları aracılığıyla askerlik şubelerine başvuracak.

ÜCRET15 BİN TL, YAŞ SINIRI İSE 25

TSK'nın ihtiyaç duyduğu erbaş ve er sayısı dikkate alınarak bedelli askerlikte yaş sınırı 31 Aralık 1993 tarihi de dahil bu tarihten önce doğanlar olarak belirlendi.

Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte, her ne sebeple olursa olsun askerlik yapmayıp 31 Aralık 1993 tarihinden önce doğan, bedelli askerlikten yararlanmak isteyen yükümlüler, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içinde askerlik şubelerine veya yurt dışı temsilciliklerine başvuracak.

Askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılmaları için başvurularda 15 bin Türk lirası veya Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası döviz satış kuruna göre ödeme tarihindeki karşılığı kadar konvertibl yabancı ülke parasını bir defada ödemeleri ve 21 gün temel askerlik eğitimini yerine getirmeleri gerekecek.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar