YÖK Başkanı Saraç’tan sınav açıklaması

Seçimlerin erkene alınması nedeniyle sınavların ertelendiği açıklanmıştı. YÖK Başkanı Saraç bunun öğrenciler için bir şans olduğunu ifade etti.

YÖK Başkanı Saraç’tan sınav açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
19 Nisan 2018 Perşembe 12:18

24 Haziran'daki cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri nedeniyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın 30 Haziran ve 1 Temmuz'da yapılacağı açıklandı.

YÖK Başkanı Yekta Saraç seçim tarihinin erkene alınmasından sonra kamu yararını gözeterek düzenleme yaptıklarını söyledi. Atatürk Üniversitesi’nin ev sahipliğini yapacağı Doğu Anadolu Projesi Üniversiteler Birliği’nin (ÜNİDAP) toplantısına katılmak üzere Erzurum’a gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Vali Seyfettin Azizoğlu’nu ziyaret etti.

YÖK Başkanı Saraç, Yükseköğretin Kurumları Sınavı’nın ertelenmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Saraç, "Seçim tarihi öne alındığında bizimde kamu yararını gözeterek YÖK olarak bir düzenleme yapmamız icap ediyordu. Bu düzenleme gerçekleşti. Burada en şanslı olan husus öğrencilerimizin bundan istifade etmeleri. Bu hususa da işaret etmek lazım. Öğrencilerimiz bir hafta daha kazandı diye düşünüyorum" dedi.

 Saraç 15’i aşkın üniversite rektörü ile toplantı yapacağını belirtti.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya’ya Turgut Özal Üniversitesi kurulacağını açıklamıştı.

 Bu konu hakkında soruları yanıtlayan Saraç, "Sayın Cumhurbaşkanımız bu husustaki talimatı bir müddet önce bize iletmişti. Biz ön hazırlığımız tamamladık. Bu bir yasama suretiyle nihayet bulacak bir işlem ama biz hazırlıklarımızı yaptık" diye yanıt verdi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar