Yıldırım Meclis Başkanlığı sorusuna yanıt verdi

Başbakan Binali Yıldırım katıldığı programda Meclis Başkanlığı sorusuna yanıt verdi.

Yıldırım Meclis Başkanlığı sorusuna yanıt verdi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
5 Temmuz 2018 Perşembe 11:01

Başbakan Binali Yıldırım, Anadolu Ajansı Editör Masası’na katıldı. Yıldırım burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti’nin oylarında düşme olduğunu belirten Yıldırım, parti olarak bu mesajı aldıklarını söyledi. Denetim ve yasama faaliyetlerinde Meclis'in daha etkin hale geleceğini belirten Yıldırım, "Yeni dönemde Meclis'in önemi artıyor." dedi.

Karşı taraftaki adayların elle tutulur bir söylem yapmadıklarını belirten Yıldırım, “Arka planında bir tecrübe de yok. Yapılmış işler de yok. Bütün bunları vatandaş değerlendirdi. Vatandaş niye değerlendiriyor, çünkü vereceği karar kendisinin geleceğini ilgilendiriyor. Bütün bunların özeti olarak sonuç ortada. Açık ara farkla, en yakın adayla arasında 11 milyon oy fark var, böylece bu süreç tamamlandı.” İfadelerini kullandı.

MECLİS BAŞKANLIĞI AÇIKLAMASI

Başbakan Yıldırım, TBMM Başkanlığı konusunda, "Bunun kararını ben vermem. Liderim, partimizin genel başkanı, partimiz bu yönde karar alırsa her türlü görevi yaparız" açıklamasını yaptı. 

Başbakan Yıldırım, "Türkiye 1924-2002 arası ortalama yüzde 4,7 büyüdü. 2003-2017 arası 5,7 büyüdü ortalama. Şimdi bunun anlamı ne biliyor musunuz? Eğer Türkiye 1924'ten bugüne 5,7 büyüseydi bugün dünyanın 7. büyük ekonomisi olacaktı 2,3 trilyon dolarla, Fransa'dan sonra gelecekti. Şimdi 17. sıradayız." diye konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar