için kaldı

Bakan Varank duyurdu! Yerli otomobilde istihdam çağrısı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobil hakkında konuştu.

Bakan Varank duyurdu! Yerli otomobilde istihdam çağrısı
Son Güncelleme: 18 Temmuz 2020 Cumartesi 17:32
18 Temmuz 2020 Cumartesi 15:02

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, katıldığı programda yerli otomobil fabrikası hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Varank'ın açıklamalarından notlar;

“Tükiye otomotiv endüstrisinde çok güçlü bir ülke. 30 milyar doların üzerinde ihracat yapan bir ülke. Bunun kalbi ise Bursa ve Kocaeli. Bu yüzden Bursa Gemlik tercihimiz oldu. Askeriyemiz bize sahip olduğu önemli bir arazinin bir kısmını bize vermiş oldu. 1 milyon 200 bin metrekarelik arazinin hali hazırda bulunması sebebiyle tercih oldu.

Bugün çok önemli adım atmış olacağız

Süreci anlatayım Aralık sonunda biz Türkiye'nin otomobilini dünyaya tanıtmıştık. Ben de geldim. Tekrar araçlara yakından bakma fırsatım oldu. TOGG'un merkezine de gitmemiştim. Bu arabanın fabrikası yok nasıl üretecek diye sorulmuştu. TOGG fabrikadan, banttan indirilişine ve satışına kadar önemli bir şekilde planladı.

 18 aylık süreçte istihdam çağrısı sürecek

Hem fabrika hem de burada merkezi kurmaya başlıyoruz. O günden beri TOGG işe alımlara devam ediyor. 18 aylık süreçte fabrika inşaatı devam ettiği süreçte sona yaklaşırken de ilanlar olacaktır. 4 bin kişiye istihdam sağlanmasını bekliyoruz. 175 bin araç kapasiteli bir fabrika olacak.

İsmiyle ilgili Gürcan bilgiyi verecek. Otomotiv endüstrisinin pandemiyle değişimi hızlanacaktır. Elektrikli aracımız. SUV ve doğuştan elektrikli olacak. Biz eski teknolojiyi geride bırakıp yeni teknolojiyle yola çıkacağız.

2022'nin son çeyreğinde banttan indirilmesi planımız.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar