Yarar: Önce Kandil'e sonra Münbiç’e operasyon yapılacak

Güvenlik uzmanı Mete Yarar önce Kandil’e sonra ise Münbiç’e operasyon yapılacağını söyledi.

Yarar: Önce Kandil'e sonra Münbiç’e operasyon yapılacak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
20 Nisan 2018 Cuma 10:01

Afrin’e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin kent merkezi kontrol altına alınarak terör örgütlerinden temizlenmişti. Güvenlik uzmanı Mete Yarar, yaptığı bir konuşmada önce Kandil’e sonra ise Münbiç’e girileceğini açıkladı.

Yarar, Tüm Sanayiciler ve İş Adamları Derneği Bursa şubesi tarafından düzenlenen bir etkinliğe katıldı.

Fırat Kalkanı Harekatı ile Türkiye'nin Astana sürecini başlattığını belirten Yarar, "Afrin harekatıyla beraber Türkiye, Ortadoğu'da aslında ne kadar lider bir ülke olduğunu da diğer ülkeler göstermeye başladı. Bunlardan birisi Avrupa Birliği, diğeri ise ABD. Yani Türkiye ile beraber hareket etmedikleri müddetçe, hangi figürü çıkartırsa çıkartsın aslında ne kadar boş bir çaba olduğunu Türkiye hepsine ispatlamış oldu." diye konuştu.

“KANDİL OPERASYONU ÖNCE OLABİLİR”

 Mete Yarar konuşmasında Münbiç operasyonundan önce Kandil’e bir operasyon olabileceğini söyledi.

 Yarar yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı

 “Münbiç harekatının başlaması için beklemek gerektiğine inanıyorum. Çünkü aynı anda Kuzey Irak'ta Hakurk bölgesinden Kandil'e doğru hançer gibi ilerleyen bir harekat var. Afrin harekatının aslında biraz altında kaldı ama orada da bir operasyon var ve bu operasyon da çok küçük bir operasyon değil. Yapıldığı yer ve anlam itibarıyla çok önemli bir harekat süreci. Muhtemelen Türkiye, Kandil'e doğru operasyon önceliğini öne alabilir. Münbiç'ten önce Hakurk bölgesindeki operasyon, bir ileri aşamaya götürebilir çünkü aylar öncesinde başlayan bir operasyondu, yaz için hazırlık yapılıyordu. Belki önümüzdeki dönemde Münbiç'ten önce Kandil'e operasyonu daha öncelikli görebiliriz."

“SEÇİMLERİN ÖNE ALINMASI DAHA AVANTAJLI GÖRÜNÜYOR”

 Güvenlik uzmanı Mete Yarar erkense alınan seçimler hakkında bunu bir avantaj olabileceğini söyledi. Yarar, “Ben sadece dış politika için olduğunu zannetmiyorum. Seçimlerin erkene alınmasının sebeplerinden bir tanesi siyasal bir tercih olmasıdır. Ama Sayın Cumhurbaşkanı da Bahçeli de konuşmalarında, bazı tehditlerden bahsetmişlerdi. Tehditlerden bir tanesi dış politika anlamındaki olaylardı. Zannediyorum ki ikinci etken çok daha önemli. Dış politika çok daha önemli bir aşamaya geldiği için seçimlerin öne alınması daha avantajlı görünüyor” ifadelerini kulandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar