Volkan Bayar'ın hedefindeki Yasir Armağan kimdir?

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde görev yapan ve saldırı sonucunda hayatını kaybeden araştırma görevlisi Yasir Armağan kimdir? Neden Volkan Bayar'ın hedefindeydi?

Volkan Bayar'ın hedefindeki Yasir Armağan kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
6 Nisan 2018 Cuma 10:43

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi saldırganının neden bu saldırıyı düzenlediği bilgileri açıklık kazanmaya başladı. Volkan Bayar'ın hedefindeki isim Yasir Armağan kimdir? Tüm merak ettikleriniz haberimizde.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde Volkan Bayar isimli araştırma görevlisini saldırıyı neden gerçekleştirdiği netleşirken o ve eşi Saadet Aylin Bayar ile ilgili ayrıntılar da ortaya çıktı. Araştırma görevlisi Volkan Bayar'ın kanlı saldırıda önce Eğitim Fakültesi dekanını öldürmek istediği söylenilmişti. Volkan Bayar emniyetteki ifadesinde Yasir Armağan'ın kendisini şikayet etmesine sinirlendiğini söyledi. Volkan Bayar'ın aynı fakültede çalışan eşi Saadet Aylin Bayar da emniyette şu anda gözaltında tutuluyor.

VOLKAN BAYAR'IN İLK İFADESİ

Volkan Bayar'ın emniyette verdiği ilk ifadeyi de Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak aktardı. Vali Özdemir Çakacak gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 savcının soruşturmayı yürüttüğünü belirterek şunları söyledi:

-"Olayın faili araştırma görevlisi Volkan B., emniyette ilk ön ifadesinde şu ifadede bulunmuştur; Volkan B. hakkında kendisi ve eşi hakkında sözlü ve fiili saldırıda bulunulduğu iddiası ile Yasir Armağan tarafından şikayet edilmiş. Ve üniversite rektörlüğü tarafından hakkında idari soruşturma açılmış.

ZARF ELİNE GEÇİNCE EŞİNİ ÇAĞRIYOR

-Yürütülen soruşturma kapsamında soruşturmacı bunların savunmasını almak üzere bir yazı yazıyor ve 19 Nisan’da şu odada bulunup, savunmanızı vermenizi rica ediyorum diyor. Bu zarf eline geçince eşini de çağırıyor zarfı okuyor. Ve zarfı okuduktan sonra sinirlendiğini aşağıda otoparkta bulunan aracına inerek bulundurma ruhsatlı silahını alarak önce Yasir Armağan’ın odasına gelerek ateş ettiğini ve öldürdüğünü daha sonra da diğer odalara giderek olayı işlediğini ifade etmiş.

VOLKAN BAYAR'IN EŞİ DE GÖZALTINA ALINDI

Bu bilgiyi açıklamak istedik. Çünkü olay çok farklı yönlere çekilmek isteniyor. Başta da belirttiğimiz gibi başsavcımız olaya el koydu. Olay tüm detaylarıyla birlikte ayrıntılı bir şekilde incelenmektedir. Üniversite rektörlüğümüz cenazeler için çalışma yapıyor. Olayı gerçekleştiren Volkan B’nin eşi de emniyet tarafından gözaltına alınmıştır."

YASİR ARMAĞAN KİMDİR?

Yasir Armağan 22 Temmuz 1983’trte doğmuştur. Lisansını İlköğretim Matematik Öğretmenliği Ondokuz Mayıs üniversitesi’nde 2005 yılında, yüksek lisansını 2012 yılında Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde, yüksek lisansını Doktora Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi 2012’de almıştır. Pek çok dergide bilimsel makalaleri yayınlanmıştır. Ortaokul Toplum Hizmeti Çalışmaları Programı ve Türkiye'de Okul Müdürü Olmak: Bir Anlam Arayışı projelerini üretmiştir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar