Volkan Bayar'ın eşi Saadet Aylin Bayar kimdir?

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde saldırı düzenleyen ve 4 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan Volkan Bayar'ın eşi Saadet Aylin Bakar kimdir?

Volkan Bayar'ın eşi Saadet Aylin Bayar kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
6 Nisan 2018 Cuma 16:19

Tüm Türkiye Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde yaşanan silahlı saldırıyı konuşuyor. Alınan yeni bilgilere göre saldırıyı düzenleyen Valkan Bayar'ın eşi Saadet Aylin Bayar'ın tehdit içeren cümleleri ortaya çıktı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde Volkan Bayar isimli araştırma görevlisini saldırıyı neden gerçekleştirdiği yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Araştırma görevlisi Volkan Bayar'ın kanlı saldırıda önce Eğitim Fakültesi dekanını öldürmek istediği anlaşıldı. Dekanı odasında bulamayan Bayar'ın Dekan Yardımcısı ve fakülte sekreteriyle birlikte toplam 4 kişiyi öldürdü. Olay sonrası yakalanan Volkan Bayar'ın aynı fakültede öğretim görevlisi olan eşi Saadet Aylin Bayar da gözaltına alındı.

4 kişiyi katleden Volkan Bayar Bayar’ın katliamına eşi aynı fakültede araştırma görevlisi olan eşi Saadet Aylin Bayar da tanık oldu. İfadeye çağrıldığı mektubu Saadet Aylin Bayar'a okutan Volkan Bayar, ardından otoparka gidip silahını almış. Silah sesleri üzerine odasından çıkan Aylin Bayar’ın, Volkan Bayar’ı elinde silahla görünce bağırarak, “Volkan dur, ne yapıyorsun” dediği kaydedildi.

VOLKAN BAYAR'IN EŞİ SAADET AYLİN BAYAR KİMDİR?

Volkan Bayar'ın şikayeti öğrendiği anda evde yanında olan eşi onun gibi araştırma görevlisi. Emniyettte gözaltında olan Saadet Aylin Bayar da eşi gibi Gazi Üniversitesi'ni bitirdikten sonra Denver Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmış.

SALDIRGANIN ASIL HEDEFİ KİMDİ?

Rektör Gönen, saldırgan Volkan Bayar'in FETÖ'den ihraç edilmediğini, Bayar'in üniversitedeki başka kişilerin FETÖ ile ilişkili olduğunu savunduğunu ifade etti. Gönen, saldırganın hedefinde üniversite dekanı olduğunu açıkladı. Odaya giren saldırganın dekanı orada göremeyince cinnet getirdiğini söyledi. Gönen, saldırgan hakkında soruşturma olduğunu söyledi. Üniversite rektörü, dekan ile saldırgan arasında daha önce bir tartışma olup olmadığına ilişkin "Tartışma yaşanmış olabilir, o konuda çok emin değiliz" dedi.

2 ŞARJÖR KULLANIP 23 EL ATEŞ ETMİŞ

Volkan Bayar'ın olayda ruhsatlı tabancasıyla 2 şarjör kullanarak 23 el ateş ettiği ortaya çıktı.

EŞİNDEN 24 KURŞUNA BAKAR TEHDİDİ

Bu şahsın Milli Eğitim Bakanlığı’nda da dosyası karışık. Savcılıkta MEB bursu ile ABD’ye gidip yüksek lisans eğitimi aldığını, FETÖ evlerinde kaldığını söylemiş. Ben de MEB’e sordum, onlar da kaydı olmadığını belirtti. Volkan Bayar’a ‘tetikçi’ dediğim için 6 ay ceza aldım. Mahkeme çıkışında bu salı günü eşi Aylin Bayar ‘Klavye delikanlıları, ben size ne yaptıracağımı biliyorum. Bunun hesabını vereceksiniz. Canımızı sıkmayın, 24 kurşuna bakar” dedi.

"BİR ŞARJÖRE BAKAR DİYORDU"

Volkan Bayar'ın tehdit ettiği isimlerden biri de Prof. Dr. Engin Karadağ'dı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi eski Dekan Yardımcısı olan Karabağ şunları anlatıyor:

-“2016-2018’de fakültede görev yaptım. Darbeden sonra bu kişi herkesi Osmangazi Üniversitesi’nde FETÖ yapılanması olduğu gerekçesiyle emniyete şikâyet etti. Bunların dilekçeleri ve diğer kanıtları ile Osmangazi Üniversitesi eski dekanı Selahattin Turan ve diğerleri görevden alındı. Bu kişilerin de 6 ay önce mahkemeleri bitti ve beraat ettiler.

-2017 ocak ayında ben dekan yardımcısıyken diğer hocamız Cemil Yücel ile birlikte rektör ve rektör yardımcılarına gittik. Dedik ki “Bu iş cinayete kadar gidiyor, herkesi tehdit ediyor. ‘Bir şarjöre bakar’ diyor. Bununla ilgili kayıtlar var. Sürecin böyle sonuçlanacağı belliydi. Birileri FETÖ’cü olabilir, ama herkes olamaz. O, herkesi suçluyordu. Emniyet Müdürlüğü, KOM, İstihbarat Daire Başkanı’nın da bundan haberi var. Rektörlüğün odasında onlarla toplantı da yaptık ve ‘Volkan Bayar için bir önlem alın’ dedik.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar