Vekilin işe gitmeyen kızı Paris'te geziyor

Eski AK Parti Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu’nun kızı Sümeyra Ordu Kütahya Belediyesi'nde işe girdi. Sümeyra Ordu’nun belediyede işe gitmediği Ankara’da oturduğu iddia edildi.

Vekilin işe gitmeyen kızı Paris'te geziyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
18 Ekim 2018 Perşembe 11:49

Kütahya Belediyesi’nde çalışan Eski AK Parti Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu’nun kızı Sümeyra Ordu’nun belediyedeki işine gitmediği ve Ankara’da oturduğu öne sürüldü.

Kütahya Belediyesi Özel Kalemi’nde çalışan Sümeyra Ordu’nun Ankara’da yaşadığı ve internet üzerinden kedi satışı yaptığı iddia edildi.

Sözcü’de yer alan habere göre, Sümeyra Ordu’nun işine gitmediği takdirde hem devletten hem de kedi satışlarından para kazandığı ileri sürüldü.

Sosyal medyada “sumeyracathouse” adıyla site açan Ordu, yüksek fiyatlara cins kedileri pazarlıyor. Yasalara göre kamu görevlilerinin ticari kazanç elde edecek başka bir işte çalışması ise yasak. Sümeyra Ordu, İnstagram hesabından gezdiği yerlerin fotoğraflarını da paylaşıyor. Son paylaşılanlar arasında Paris de var...

 “Geliyor, rapor alıyor ve izin kullanıyor”

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Özel Kalem olarak bizde görevli… Bakanlık onayıyla alındı. Ama raporlu. Başkası o görevi yapıyor. Geliyor, rapor alıyor ve izin kullanıyor. Ankara'da TOKİ'ye naklen geçmek istiyor. Doktor rapor veriyorsa ben ne diyeyim?

Hüsnü Ordu'dan iddialar yanıt verdi

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan eski AK Partili vekil Hüsnü Ordu, kızının işe hiç gitmeden belediyeden aylardır maaş aldığı iddiasını yanıtladı. Ordu, "Kızım ilk ay aldığı maaşı belediyeye bağışladı, sonraki aylarda da maaşına bloke koydurdu" diye konuştu.

"Maaş almadığını belediye başkanı da biliyor"

Hüsnü Ordu, "Raporu hasta olmadığı halde nasıl aldı?" sorusunu şöyle yanıtladı:
"Hasta olmadığı halde değil. Mutlaka hastalığı vardı. Ayrıca izin haklarını da kullandı. Belediye başkanı da rapor aldığını söylüyor. Maaş almadığını da biliyor."

Ordu, sözlerini noktalarken, kızının rapor alması konusunda kendisinin hiç devreye girmediğini de aktardı.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar