Sümeyra Ordu kimdir, ne iş yapıyor, kimin kızı?

Sınavsız ve açıktan atamayla Kütahya Belediyesi Özel Kalemi’nde işe girdiği iddia edilen Sümeyra Ordu’nun kim olduğu merak konusu oldu. Sümeyra Ordu kimdir, ne iş yapıyor, kimin kızı?

Sümeyra Ordu kimdir, ne iş yapıyor, kimin kızı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
18 Ekim 2018 Perşembe 11:03

Ankara’da yaşayan ve internet üzerinden kedi satışı yapan, aynı zamanda Kütahya Belediyesi Özel Kalemi’nde  işe giren Sümayra Ordu’nun işe gitmediği hatta aydan aya hesabına yatan maaşını ise düzenli olarak aldığı iddia edildi. Detaylar haberimizde.

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre; Ankara'da yaşayan ve Kütahya'daki işine gitmeyen Sümeyra Ordu, hem devletten maaşını alıyor hem de kedi satarak para kazanıyor. Sosyal medyada “sumeyracathouse” adıyla site açan Ordu, yüksek fiyatlara cins kedileri pazarlıyor. Yasalara göre kamu görevlilerinin ticari kazanç elde edecek başka bir işte çalışması ise yasak. Sümeyra Ordu, İnstagram hesabından gezdiği yerlerin fotoğraflarını da paylaşıyor. Son paylaşılanlar arasında Paris'te var.

AK Partili Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu:

“Özel Kalem olarak görevli bizde görevli… Bakanlık onayıyla alındı. Ama raporlu. Başkası o görevi yapıyor. Geliyor, rapor alıyor ve izin kullanıyor. Ankara'da TOKİ'ye naklen geçmek istiyor. Doktor rapor veriyorsa ben ne diyeyim?”

CHP Kütahya Milletvekili Fazıl Kasap:

“Vekil kızı, 6 aydır hiç işe gelmeden, Ankara’da oturduğu yerden maaş alıyor. Bu, adaletsizliktir hukuksuzluktur kural tanımazlıktır. Halkın vergileri gasp ediliyor” dedi.

Sümeyra Ordu kimdir?

Sümeyra Ordu, AK Parti eski Kütahya milletvekili Hüsnü Ordu’nun kızı. Ankara’da yaşıyor. Sümeyra Ordu 2006 yılında Müteahhit Mustafa Tuncer'in oğlu Sinan Tuncer ile evlendi. 

Hüseyin Ordu'dan kızıyla ilgili açıklaması

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan eski AK Parti Milletvekili Hüsnü Ordu, kızı hakkındaki iddialara yanıt verdi.

Kızıyla ilgili haberde Paris'te çekilmiş bir fotoğraf kullanılmasına değinerek sözlerine başlayan Ordu, "İşe yeni başlıyor, rapor alıyor 6 aydan beri ve Paris'te de tatil yapıyor gibi bir algı yaratılmış. Paris'e çok daha önce gitmişti" dedi."Kızım 5 yıldır Ankara'da TOKİ'de çalışıyordu. Sigortalı idi." ifadelerini kullanan Ordu, "Belediyede özel kalem müdürü olarak göreve başladı. Aldığı eğitim ve 5 yıllık emeği var. Kurumlar arası geçiş istedi. Belediye de onu arzu etti. Yetişmiş bir eleman. Doğum yeri de Kütahya. Ama sonra TOKİ tekrar istedi ve orayı tercih etti." diye konuştu.Kızının tekrar Ankara'ya dönmek istemesinde çocuğunun eğitiminin ön plana çıktığını ifade eden Ordu, "Çocuklarının eğitim durumu oluştu. Eğitim için Ankara daha etkindir. Çocuk eğitimini Ankara'da alsın gibi bir düşünce oluştu. TOKİ'ye müracat etti TOKİ de onu istedi. TOKİ'nin de çalışma şartları iyi ama Kütahya'da özel kalem müdürü olma arzusu da vardı ama sonra çocuğu eğitiminden geri bırakmak istemedi." dedi. "Benim atamasının yapılmasında hiçbir etkim olmadı. Bu zaten dediğim gibi yetişmiş bir eleman. Ben oralarda 20 yıl idarecilik yaptım. Çocuğumu tanırlar ve güvenirler."

Kızının belediyeye özel kalem müdürü olarak atandıktan sonra ilk ay alacağı maaşı belediyeye bağışladığını, diğer aylarda yatan maaşı için de belediyeye bloke koydurduğunu söyleyen Ordu, şöyle konuştu:

"TOKİ yazı gönderince izin aldı. Rapor aldı. Raporlu ve izinliyken normalde maaş alabilir ama demiş ki izinliyken maaşımı almıyım. Bağış yaptı. Raporlu iken hiç maaş almadı. Yatan paralara kendi arzusuyla bloke koydurdu. Para almayacağım dedi. Belediyeye bağış yaptığında belediye blokeyi çözüyor. Kızım 1 kuruş almadı." 

Hüsnü Ordu, "Raporu hasta olmadığı halde nasıl aldı?" sorusunu şöyle yanıtladı:
"Hasta olmadığı halde değil. Mutlaka hastalığı vardı. Ayrıca izin haklarını da kullandı. Belediye başkanı da rapor aldığını söylüyor. Maaş almadığını da biliyor." Ordu, sözlerini noktalarken, kızının rapor alması konusunda kendisinin hiç devreye girmediğini de aktardı.

Hüsnü Ordu kimdir?

21 Mayıs 1953'te Kütahya Tavşanlı'da doğdu. Babasının adı Mehmet, annesinin adı Zehra'dır. İnşaat Mühendisi; Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi İnşaat Bölümü'nü bitirdi. Devlet Su İşleri'nde (DSİ) Mühendis, Şantiye Şefi olarak görev yaptı. TEMTAŞ'ta Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. TUNÇ-KÜL Şirketi'nin kuruculuğunda bulundu. Tavşanlı Belediye Başkanı oldu. 22. Dönem Kütahya Milletvekili. Orta düzeyde Fransızca ve İngilizce bilen Ordu, evli ve 3 çocuk babasıdır. 22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde AK Parti'den Kütahya milletvekili seçilmiştir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

İlker güleç En beğenilen yorum
Dünyanın ilerleyişi boyle . Bazıları atanmak için yıllarını harcıyor bazılarıda açiktan atandığı yere gitmeden maaş alıyor . Sayın vekilde kütahyaya hiç bir hizmet etmeden emekli oldu . Şimdi emekli maaşı alıyor . Allaha havale ediyoruz
adalet ateşi
ne güzel ülke bir eşarp takarlar hallederler sorunu.
kütahyalı
kütahya belediye tel 0274 223 60 12 özel kalem dahili 315 adam vekaleten yapıyor zaten yani özel kalem alacaklar her lisans-yüksek lisansı olan arasın kpss siz atlıyolar nasıl olsa arayın başvurun belli mi olur. NOT: Sadece babanızın ya da bi yakınınızın vekil olması yeter