Uzman Erbaş alımı başladı mı? Sahil Güvenlik Komutanlığı başvuru şartları

Binlerce adayın merakla beklediği uzman erbaş alımı duyurusu açıklandı. Bugün başlayan Uzman Erbaş alımı için en az lise mezunu olma şartı var. Sahil Güvenlik Komutanlığı, adaylar arasından askeri personel alımı yapacak. Peki Uzman Erbaş alımı için başvuru şartları nelerdir, başvuru nasıl yapılacak?

Uzman Erbaş alımı başladı mı? Sahil Güvenlik Komutanlığı başvuru şartları
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
2 Mayıs 2018 Çarşamba 13:12

Uzman Erbaş alımı başladı mı? Sahil Güvenlik Komutanlığı başvuru şartları.

Sahil Güvenlik Komutanlığı için uzman erbaş alımı başvuruları bugün başladı. Sahil Güvenlik tarafından geçtiğimiz günlerde yayımlanan açıklamada, DPB aracılığıyla yayımlanan ilanda Sahil Güvenlik, en az lise mezunu adaylar arasından uzman erbaş alımı yapacağını belirtti. Geçtiğimiz Mart ayında yapılan ilk uzman erbaş alımının ardından Sahil Güvenlik, bu yıl 2. kez uzman erbaş alımı için ilan yayımladı.  Peki Uzman Erbaş alımı için başvuru şartları nelerdir, başvuru nasıl yapılacak?

 Uzman Erbaş alımı için başvurular ne zaman başlayacak?

Sahil Güvenlik Komutanlığı farklı branşlara en az lise mezunu adaylar arasından yapacağı uzman erbaş alımı için başvurular 2 Mayıs Çarşamba yani bugün başladı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın Uzman Erbaş alımı ilanına kimler başvurabilir? 

Türkiye Cumhuriyeti'nin en az lise mezunu erkek vatandaşları başvurabilir.  

Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş başvuru şartları nelerdir?
2018 yılının Ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1991 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir) (Halihazırda sözleşmeli er olarak görev yapanların Madde-4'ü incelemeleri gerekmektedir.),
Askerlik görevini yapmış veya yapıyor olmak,
Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için, başvuru tarihinin ilk günü itibariyle terhisi üzerinden 5 (beş) yıldan fazla süre geçmemiş olmak (02 Mayıs 2013 tarihi ve sonrasında terhis olanlar),
Yapılacak yazılı sınav (genel kültür ve meslek bilgisi), ön sağlık muayenesi, fiziki kabiliyet ve değerlendirme testleri, uygulamalı mesleki bilgi sınavları ile mülâkat sınavlarında başarılı olmak ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca belirlenen kontenjana girmek,
En az 164 cm. boyunda olmak koşuluyla, Sayfa-11'de yer alan boy ve kilo oranları tablosunda belirtilen değerler içerisinde bulunmak (Ağırlık, şortlu/eşofmanlı vücut ağırlığıdır. Boy, çıplak ayakla ölçülür.)

Uzman Erbaş alımı başladı mı? Sahil Güvenlik Komutanlığı başvuru şartları

Peki Uzman Erbaş Alımı Başvuruları nereden yapılacak? İşte O açıklama!

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın yaptığı açıklama;

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI UZMAN ERBAŞ ALIMI SINAVLARINA KATILACAK ADAYLARIN DİKKATİNE!


1. BAŞVURU, SINAV VE SINAV SONRASI İŞLEMLERE AİT BÜTÜN KURALLAR BU
KILAVUZDA AÇIKLANMIŞTIR. ADAYLARIN, BAŞVURU İLE İLGİLİ SORUN YAŞAMAMASI İÇİN BU KILAVUZUN TAMAMINI OKUMALARI GEREKMEKTEDİR. ADAYLAR, KILAVUZDA BELİRTİLEN ŞARTLARI TAŞIDIKLARI TAKDİRDE www.sahilguvenlik.gov.tr İNTERNET ADRESİNDEN BAŞVURULARINI YAPABİLECEKLERDİR.


2. BU KILAVUZDA YER ALAN KURALLAR, KILAVUZUN YAYIM TARİHİNDEN SONRA
SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI TARAFINDAN GEREKLİ GÖRÜLDÜĞÜ TAKDİRDE
DEĞİŞTİRİLEBİLİR/GÜNCELLENEBİLİR. BU DURUMDA İZLENECEK YOL SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI TARAFINDAN BELİRLENİR VE KAMUOYUNA SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞININ RESMİ İNTERNET SİTESİ ARACILIĞI İLE DUYURULUR. KANUN VE  YÖNETMELİKLERLE UYUŞMAZLIK OLMASI DURUMUNDA KANUN VE YÖNETMELİK GEÇERLİ OLACAKTIR.


3. ALIM SÜRECİNDEKİ HER TÜRLÜ DUYURU, BİLGİLENDİRME VE GÜNCELLEME
www.sahilguvenlik.gov.tr İNTERNET ADRESİNDEN YAPILACAKTIR.

4. BAŞVURU YAPTIĞI TARİHTE SÖZLEŞMELİ ER OLAN ADAYLARIN DİKKATİNE:

A. BAŞVURU TARİHLERİ İÇERİSİNDE (02-15 MAYIS 2018) SÖZLEŞMELİ ER OLARAK İLK SÖZLEŞMESİNİ (3 YILLIK) TAMAMLAYAN VE MÜTEAKİP SÖZLEŞME SÜRELERİ İÇERİSİNDE BULUNAN VE 01 OCAK 2018 İTİBARİYLE 29 YAŞINI BİTİRMEMİŞ OLANLAR (01 OCAK 1989 VE SONRASINDA DOĞANLAR) BAŞVURU YAPABİLECEKTİR. (Sözleşmeli Erbaş ve Er Yönetmeliği MADDE 28-(1)) SÖZLEŞME SÜRESİ SONA ERMİŞ OLUP, SÖZLEŞME YENİLEMEDEN SÖZLEŞMELİ ERLİKTEN AYRILANLAR İÇİN BU MADDEDEKİ YAŞ UYGULAMASI GEÇERLİ DEĞİLDİR.


B. BAŞVURU TARİHLERİ İÇERİSİNDE (02-15 MAYIS 2018), İLK (ÜÇ YILLIK)
SÖZLEŞMESİ DEVAM EDEN ADAYLAR BAŞVURU YAPAMAZLAR. BU SÜRE HİÇBİR
ŞEKİLDE BAŞVURU TARİHLERİ DIŞINA TAŞIRILAMAZ/ESNETİLEMEZ.


C. MADDE-4/A’DAKİ ŞARTLARI SAĞLAYAN SÖZLEŞMELİ ERLER;
(1) 01 OCAK 1989-31 ARALIK 1990 TARİHLERİ ARASINDA DOĞMUŞ İSE, DOĞUM
TARİHLERİNİ SİSTEME 01 OCAK 1991 OLARAK GİRİŞ YAPACAK, (2) SAYFA-18’DEKİ GÖREV YERİ YAZISINI BİRLİĞİNE HAZIRLATIP, SİSTEME TARANMIŞ/FOTOĞRAFI ÇEKİLMİŞ OLARAK YÜKLEYECEKLERDİR.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI UZMAN ERBAŞ ALIM Yapılacak Branşlar Nelerdir?

Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş Alımı için Muhafız, Kurbağa Adam, Şoför, İkmal Karamot branşlarında istihdam yapılacaktır. 

Daha Detaylı Bilgi İçin Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın Resmi Sitesine tıklayınız

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar