Uğur Dündar'a FETÖ soruşturması açıldığı iddia edildi

Sabah Gazetesi’nde Nazif Kahraman, gazeteci Uğur Dündar hakkında FETÖ'den soruşturma açıldığını iddia etti.

Uğur Dündar'a FETÖ soruşturması açıldığı iddia edildi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
10 Kasım 2017 Cuma 12:00

Takvim ve Sabah Gazetesi'nde yer alan haberlerde, gazeteci Uğur Dündar hakkında 'FETÖ'den soruşturma açıldığı' öne sürüldü.

Sabah Gazetesi’nde Nazif Kahraman’ın öne sürdüğü haberde, “Uğur Dündar’ın Sözcü Gazetesi’nde yayınlanan ve ABD Savcılığı’nca FETÖ mensuplarının teşvikiyle yürüttüğü soruşturmaya ilişkin bazı yazıları hakkında tespit tutanağı düzenlenerek soruşturma dosyasına delil olarak konduğu kaydedildi” denildi.

UĞUR DÜNDAR'DAN AÇIKLAMA

Sözcü gazetesi, Uğur Dündar'ın söz konusu soruşturmaya ilişkin “Pes diyorum…” dediğini ve şunlar söylediğini aktardı:

“Yarım asırdır yolsuzluk haberi yaparım. Reza ile ilgili haber yaptı diye suçlanmak sağlıklı bir insanın aklına gelebilecek durum değil.

Twitter’i kullanıyorum. Kimin ne amaçla kullanacağını nerden bilebilirim. Ben de çifte standart yok. Ben yazarım, belgeye dayalı yazarım.

FETÖ beni linç etmiş. İftiralar atmış. Ölüm listelerine girmişim. FETÖ ekmeğimle oynamış. Her gün hapse girecek gazeteciler listesine girmişim. Yazıktır.

HSK’ya sesleniyorum. Böyle bir şey varsa; tüm dünyayı Türkiye’yi böyle göstermeye, kriptoların yaranacağız diye bunu yapması kabul edilemez.”

YARKADAŞ: SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da konuya ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Yarkadaş, "Uğur Dündar'a yazılarından ötürü FETÖ soruşturması açıldıysa; sözün bittiği yerdeyiz... Savcılığı ciddiyete davet ediyorum!" ifadesini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar