Türkiye'deki Google servislerine erişim çöktü

Türkiye'deki Google servislerine erişim çöktü. Arama motoru başta olmak üzere Google'ın Gmail ve Youtube gibi servilerine şu anda ulaşılamıyor. Sorunun internet altyapısından veya DDoS benzeri bir siber saldırıdan değil, doğrudan Google sunucularından kaynaklandığı gözleniyor.

Türkiye'deki Google servislerine erişim çöktü
Son Güncelleme: 19 Aralık 2019 Perşembe 11:57
19 Aralık 2019 Perşembe 11:38

Türkiye'deki Google servislerine erişim çöktü. Arama motoru başta olmak üzere Google'ın Gmail ve Youtube gibi servilerine şu anda ulaşılamıyor.

Siber saldırı değil

Yaşanan sorunun internet altyapısından veya DDoS benzeri bir siber saldırıdan kaynaklanmadığı öğrenildi. Türkiye'nin Google servislerine erişememesine neden olan sorunun doğrudan Google sunucularından kaynaklandığı gözleniyor.

Bulgaristan'daki sunucularda sorun var

Bulgaristan üzerindeki sunucularda yoğunlaşan sorun, Türkiye'nin internete çıkış noktalarından biri Bulgaristan olduğu için en çok Türkiye'de hissedildi.

DNS'lerde problem yaşanıyor

Gelen ilk tespitlere göre Google DNS'lerindeki 'stability' problemi yaşanıyor ve bu nedenle de bağlantı isteklerine cevap alınamıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, twitter hesabından yaptığı açıklamada "Google servislerinde global sorunlar (Yunanistan, Romanya, Bulgaristan gibi) olup, ülkemizde de hissedilmektedir. Türkiye’deki operatörlerimizden kaynaklı bir arıza bulunmamaktadır. USOM ekiplerimiz süreci yakından takip etmektedir. Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalmalıdır" dedi.

Öte yandan Google geçtiğimiz günlerde Rekabet Kurumu’nun kestiği ceza sonrası Türkiye’de yeni çıkacak Android telefon modellerine Google uygulamaları için artık lisans vermeyeceğini duyurmuştu. Rekabet Kurumu da “AB daha fazlasını istedi ve yaptın, Türkiye’de yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirmelisin” mesajı vermişti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar