Soylu: Türkiye bir daha Erdoğan gibi bir lider yakalayamaz

Best FM’de Adem Metan’ın sorularını yanıtlayan Süleyman Soylu, “Türkiye bir daha Tayyip Erdoğan gibi bir lider yakalayamaz, 100 yıl 150 yıl sonra belki o da hangi ölçülerde gelir bilemiyoruz” dedi

Soylu: Türkiye bir daha Erdoğan gibi bir lider yakalayamaz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
27 Ekim 2018 Cumartesi 12:57

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Best FM’de Adem Metan’ın sorularını yanıtladı. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Soylu şu açıklamaları yaptı:

“Güneydoğu psikolojik olarak çok yorulmuş. Bölgeye yatırım yapılıyor terörist saldırılar oluyor. Bir taraftan okullara terörist saldırıları oluyor ve düşünsenize şöyle bir Türkiye'desiniz. Her şeyin güzelleştiği yolların yapıldığı bir Türkiye'desiniz. Kalkıyorsunuz okula gideceksiniz, spor salonunuz teröristlerle bombalanmış yollarınız kazılmış, okula gidemiyorsunuz. Bu umutsuzluğu umuda çevirmeniz gerekiyor. Onları bu umutsuzluğa sevk edenlere de bunun hesabını sormanız gerekiyor.

 

“Direkt temas eden yöneticileriniz varsa halk saygılıdır”

Halkla direkt temas eden yöneticileriniz olursa, vatandaş kibardır saygılıdır. Eğer fuzuli işgal görürse, gereğini yerine getirir. Buna toplumsal baskı diyebilirsiniz, buna uyarı diyebilirsiniz. Bu aslında öyle bir balans ayarıdır ki caminin imamı dahi cemaatinin beklediği bir davranış sergilemiyorsa vatandaş buna balans ayarını verir.

Biz orta sınıfın çocuklarıyız. Ben bugün bakanım. Bu demokrasinin sonucudur, biz bunun kıymetini biliyoruz. Bu ülkeyi bizim sınıfımızdaki insanlarında alt sınıf insanların da yönetebilme kabiliyetini gerçekleştirebilecekleri tek alan budur, siyasettir.

 

“Vatandaş rahatlıkla uyuduktan sonra yatıyorum”

Ortalama eve gittiğim 1-2'yi buluyor. Sizin sabah okuduğunuz gazeteleri 2'de okumam gerekiyor. Günlük istihbaratları okumadan kafamı yastığa koymam. Telefonlarıma bazen 13-14 saat bakamıyorum. Yatmam ise bazen gece 3 oluyor, 4 oluyor. 15 Temmuz sonrası "herkesi yatırıp sonra yatmam gerekir" diye düşünüyordum. Biliyorsunuz o dönemde her gece darbe olup olmayacağı konuşuluyordu. Vatandaş rahatlıkla uyuduktan sonra yatıyorum.

“Türkiye Erdoğan gibi bir lider daha yakalayamaz”

Bu koşuda Türkiye'yi iyi bir noktaya taşımamız gerekir. Türkiye bir daha Tayyip Erdoğan gibi bir lider yakalayamaz, 100 yıl 150 yıl sonra belki o da hangi ölçülerde gelir bilemiyoruz. Önümüzde çok işimiz var. Bu işimizi gerçekleştirebilmek için çok çalışmamız gerekiyor.

Ben tatil yapmam çok, yılda bir iki gün o da yakalayabilirsek o da. Benle beraber çalışanların tatillerini eksiksiz yapmalarını isterim. O onun hakkıdır. Ben evimi, çoluğumu çocuğumu gördüğüm zaman tatilimi yapmış sayıyorum.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar