Türkiye-ABD ilişkilerinde yeni krizin ismi: Fizikçi Serkan

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Neuert, “ABD, Amerikan vatandaşı Serkan Gölge'nin, güvenilir deliller olmaksızın terör örgütüne üyelikten 8 Şubat tarihinden mahkûm edilmesinden derin kaygın duymaktadır" ifadesini kullandı.

Türkiye-ABD ilişkilerinde yeni krizin ismi: Fizikçi Serkan
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
9 Şubat 2018 Cuma 13:21

Daha Önce konsolosluk çalışanı Metin Topuz’un Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması nedeniyle tutuklandığı için vize başvurularını askıya alan ABD’de, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Neuert, NASA çalışan Serkan Gölge’nin tutuklanması hakkında kaygı duyduklarını dile getirdi.

Nauert, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "ABD, Amerikan vatandaşı Serkan Gölge'nin, güvenilir deliller olmaksızın terör örgütüne üyelikten 8 Şubat tarihinden mahkum edilmesinden derin kaygı duymaktadır.

Bu davayı ve OHAL altında yargı süreci devam eden diğer Amerikan vatandaşlarına ilişkin, yargı bağımsızlığı, kişinin adil yargılanma hakkı da dahil olmak üzere Türk anayasasıyla teminat altına alınmış haklarla ilgili ciddi kaygılara yol açan diğer davaları yakından takip etmeyi sürdüreceğiz. Türkiye'ye seyahat eden ya da Türkiye'de yaşayan Amerikan vatandaşlarının güvenliği, bizim için bir endişe kaynağı olmayı sürdürmektedir” ifadelerini kullandı.

Ağustos 2016'da Amerika'dan Hatay'a yakınların yanına gelen Serkan Gölge, "Fetullahçı Terör Örgütü'nün kripto elemanı olduğu, Türkiye'de FETÖ okullarında okuduğu ve daha sonra Amerika'da FETÖ ile birlikte olduğu ve ABD'ye ajanlık yaptığı" şeklinde gelen ihbar üzerine gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

NASA'da görev yapan 37 yaşındaki Gölge iki çocuk babası. Houston’da yaşıyor

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar