TMMOB Tekirdağ'daki tren kazası raporunu açıkladı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin ölümüne neden olan tren kazasına ilişkin TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası'nın hazırladığı rapor tamamlandı.

TMMOB Tekirdağ'daki tren kazası raporunu açıkladı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
5 Eylül 2018 Çarşamba 14:44

8 Temmuz'da Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde meydana gelen ve 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 317 kişinin de yaralandığı tren kazasına ilişkin TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası'nın hazırladığı raporda, "Bu olayın suçlusu yağmur değildir. Yapanlar, yaptıranlar ve yapılmış olan yapıları denetlemeyenlerdir" ifadelerine yer verildi.

Raporda 5 vagonun devrilmesine ilişkin, "Şiddetli sarsıntı hisseden makinistler seri fren yapmış. Frene basılmasaydı tren yoluna raydan çıkmadan devam edebilirdi" denildi.

"Menfez dolgusunda mermer ve fayans parçaları bulundu"

TMOBB adına İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe'in kazaya ilişkin açıkladığı raporda, "Demiryolu hattının tarım arazileri içinden geçtiği görülmektedir. Tarım arazilerinin geçtiği yerlerde zeminin taşıma gücü zayıf olur. Çekilen fotoğraflarda balast ve alt balast tabakalarının yetersizliği nedeniyle işlevini yitirdiği hatta zemin içinde kaybolduğu görülmektedir. Demiryolu hattı yapılırken göçme, çökme ve tabaka kayması ve boşalması ile bilgiler dikkate alınmamıştır" tespitlerine yer verildi.

Raporda yenilenen ve tekrardan hizmete açılan demiryolu hattında bulunan menfez dolgusunda; kırık mermer, fayans ve mermer parçaları bulunduğuna ve oluşturulan dolgunun tekniğe uygun oluşturulmadığına vurgu yapıldı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar