için kaldı

Tekirdağ'da tren kazası: 24 ölü 318 yaralı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi yakınlarında bir yolcu treni, vagonlarından bir kısmının raydan çıkması sonucu devrildi. Meydana gelen olayda 24 kişi hayatını kayberderken 318 kişi de yaralandı.

Tekirdağ'da tren kazası: 24 ölü 318 yaralı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
9 Temmuz 2018 Pazartesi 08:20

Kaza, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi yakınlarında meydana geldi. Kapıkule-İstanbul seferini yapan yolcu treninin bazı vagonları, kötü hava koşulları nedenle raydan çıkıp devrildi.  Olayda 24 kişi öldü 318 kişi ise yaralandı

BAŞBAKANLIK: DRAY OLMASI SONUCU...

Kaza ile ilgili Başbakanlık'tan da açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Edirne-Halkalı seferini yapan banliyö treninin Muratlı-Balabanlı bölgesine geldiğinde dray olması sonucu kaza meydana gelmiştir. Yaralılar ve hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Yaralılarımıza acil şifalar, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına ise baş sağlığı diliyorum.

 

 

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, saat 07.00’da açıklama yaptı. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, dün saat 17.20’de meydana gelen kazanın ardından sürdürülen arama ve kurtarma çalışmalarının bu sabah saat 06.00 itibari ile sonlandırıldığını bildirdi. Akdağ, aşırı yağış nedeniyle menfez altında toprak kayması sonucu meydana geldiğini belirttiği kazada 24 kişinan yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ise kazadan sonra 318 kişinin hastanelere getirildiğini, bunlardan 194’ünün ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildiğini belirtti. Bakan Demircan, halen 124 hastanın müşahede ve tedavi altında bulunduğunu söyledi. Bakan Arslan ise kaza ile ilgili teknik bilgiler verdi.

ARSLAN: RAYLARIN BAKIMI NİSAN AYINDA YAPILDI

'Kazada ihmal var mı?' sorusuna yanıt veren Bakan Arslan, "Rayların bakımı Nisan ayında yapıldı. Aşırı yağıştan menfez ile raylar arasında boşluk meydana gelmiş. Bu boşluk suyun altında kaldığı için makinistler tarafından ilk bakışta görülemiyor. Boşluk sonucu 5 vagon devrildi. Olayla ilgili her türlü soruşturma titizlikle sürüyor." ifadelerini kullandı.

Kazaya ilişkin açıklama yapan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, "Çok sayıda yaralı var, arazi çamurlu, bölgeye araçlar giremiyor, paletli araçlar sevk ediyoruz." dedi.

Başbakanlık tarafından,  dün getirilen yayın yasağı sabaha itibariyle kaldırıldı.

Tren kazasında 2 makinist gözaltına alındı. Gözaltına alınan makinistler ifadelerinin ardından serbest bırakıldı

 

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Ali yurt En beğenilen yorum
2 makinist göz altina alinmis yolun sorumlularina ne oldu