Tezcan: CHP tam kadro şehitlerimizin huzurunda olacak

CHP'nin Parti Meclisi toplantısı bittikten sonra İçişleri Bakan Soylu'nun açıklamalarıyla ilgili MYK olağanüstü toplantısı yaptı. Toplantı sonunda CHP Sözcüsü Bülent Tezcan açıklamalarda bulundu.

Tezcan: CHP tam kadro şehitlerimizin huzurunda olacak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
28 Haziran 2018 Perşembe 18:56

CHP'nin Parti Meclisi toplantısı bittikten sonra İçişleri Bakan Soylu'nun açıklamalarıyla ilgili MYK olağanüstü toplantısı yaptı. Toplantı sonunda CHP Sözcüsü Bülent Tezcan açıklamalarda bulundu. İşte CHP Sözcüsü Tezcan'ın açıklamalarından satır başları:

"PM toplantımız bittikten sonra Soylu'nun açıklamalarıyla ilgili MYK olağanüstü toplandı. Bu sıradan bir söz olmanın ötesindedir. bir karar aldık. Bunu sizlerle paylaşmak üzere 2. kez basın toplantısı yapıyoruz.

Şehitlerimiz geldiği sürece il örgütlerimizin tamamı tam kadro halinde şehit cenazelerinde olacaktır.

Bu konuda MYK bir bildiri hazırladı.

CHP MYK açıklaması;

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu valilere CHP il başkanlarını şehit cenazelerine almayın söylemiyle toplumsal kaos çağrısı yapmıştır. Şehitlerimiz siyasi partilerin değil, milletimizin evladıdır. AKP Genel Başkanı Erdoğan bu açıklamanın neresindedir?

Terörün kökünün kazınması en büyük arzumuzdur. Ancak şehit cenazeleri olması durumunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da CHP il örgütlerimiz tam kadro haline şehitlerimizin huzurunda olacaktır. Kimsenin bunu engellemeye gücü yetmeyecektir. Ortaya çıkacak olumsuz durumların tek sorumlusu Süleyman Soylu'dur.

Tutumumuz bu bildiri çerçevesinde olacaktır. 81 il örgütümüze bu bildiriyi yazılı olarak gönderdik.

Erdoğan bunun neresindedir? Neresinde olduğunu bundan sonraki tutumunda anlayacağız, bildirimizde açık net belirttik."

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar