Dayakçı antrenör: Baba şefkatiyle yaptım

Kayseri'de amatör futbol takımının antrenörlüğünü yapan Halil Kurt, soyunma odasında oyuncularına tokat attığı görüntülerle tepki toplayan antrenör "Herkes yapıyor, baba şevkatı ile ilgili, tokat atmak öğretmenin hakkı"gibi ifadelerle kendini savundu

Dayakçı antrenör: Baba şefkatiyle yaptım
Son Güncelleme: 25 Ekim 2019 Cuma 18:12
25 Ekim 2019 Cuma 18:11

Kayseri'de antrenörlüğünü yaptığı amatör futbol takımının oyuncularına soyunma odasında tokat attığı görüntüler sosyal medyada yayınlanan Halit Kurt, "25 yıllık antrenörlük hayatım var. Benim yaptığımı herkes yapıyor. Bunlar baba şefkatiyle ya da o andaki tansiyon yüksekliği ile alakalı." dedi.

Kayseri Amatör Küme takımlarından Meysuspor'un antrenörü Halit Kurt, yaptığı açıklamada, sosyal medyada yayınlanan ve tepki toplayan görüntülerin 3 yıl öncesine ait olduğunu kaydetti. Kurt, Kayseri İdmanyurdu ile oynadıkları maçta çekilen görüntülerin 3 yıl sonra sosyal medyada servis edilmesinin manidar olduğunu belirtti.

Kadın arkadaşlar okuduğu için özür diliyorum


Söz konusu maçta takımının soyunma odasına 3-1 mağlup girdiğini dile getiren Kurt, şöyle devam etti: "Antrenör kimliğimin dışında tamamen babacan bir duygu ve tavırla bir yaklaşımım oldu. Bu çocuklar 12-13 yaşından beri benimle beraber. Hepsi ile ailecek görüşüyoruz zaten. Şu anda bu çocukların aileleri bile benim yanımda olduklarını söyledi. Herkesin disiplin anlayışı farklıdır. Olay sırasında bir iki kelime bir şey geçmiş ağzımdan. Kadın arkadaşlar okuduğu için o cümleleri, onlardan özür diliyorum. Tokat atmanın bir öğretmenin de hakkı olduğunu düşünüyorum. Zaman zaman ailesinin terbiye edemediği kişiler bile bize başvuruyor bu anlamda. O olay yaşanmasaydı iyiydi ama refleksle olmuş bir olay" ifadelerini kullandı.

Yasal yollara başvuracak

Kurt, görüntülerin sosyal medyada yer almasının ardından kendisine hakaret edildiğini, bu konu hakkında da yasal yollara başvuracağını aktardı. Türkiye Futbol Federasyonunun hakkında soruşturma başlattığı haberleriyle ilgili Kurt, şöyle konuştu: "Disiplin talimatında bir yıl zaman aşımı süresi var. Olay 3 yıl önce yaşandı. Federasyonun savunma istemesi halinde de konu hakkındaki düşüncelerimi yazacağım.

Terim, Vural, Ferguson da dövüyor

25 yıllık antrenörlük hayatım var. Benim yaptığımı herkes yapıyor. Burada gündem olan benim. Alex Ferguson da David Beckham'a terlik fırlatıp kaşını yarmıştı mesela. Fatih Terim de dövüyor, Yılmaz Vural da vuruyor. Bunlar baba şefkatiyle ya da o andaki tansiyon yüksekliği ile alakalı"dedi.

ASFK Başkanı Musa Soykarcı: Olayın hem adli hem de sportif cezai tarafı var

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Musa Soykarcı, Kayseri'de antrenörlüğünü yaptığı amatör futbol takımının oyuncularına soyunma odasında tokat atan Meysuspor antrenörü Halit Kurt'u şiddetle kınadıklarını belirtti.

Sümer Amatör Evi'nde basın toplantısı düzenleyen Soykarcı, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak Kayseri gençliğine en güzel şekilde hizmet etmeye çalışırken böyle bir olayla anılmaktan dolayı üzgün olduklarını söyledi. Soyunma odasında aynı zamanda kulüp yöneticisi olan antrenör tarafından çocukların tokatlanması ve hakarete uğramasının sosyal medyada yer almasının büyük bir yankı uyandırdığına dikkati çeken Soykarcı, "Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak güzel çalışmalar yaparken Kayseri'mizin bu tür olaylarla anılmasından dolayı son derece üzgünüz. Bu olayı yapan malum kişiyi de şiddetle kınıyoruz. Olay 2016-2017 yılının ilk yarısında 19 yaş altı müsabakasında yaşanmış. Takımı mağlup olan hoca yapıyor. Olayın hem adli hem de sportif cezai tarafı var." diye konuştu.

Soykarcı, konuyu TFF'ye ilettiklerini hukuk müşavirliğinin konunun takipçisi olacağını aktardı. Bu tür olayların olmaması için gelecek hafta tüm kulüp yöneticileriyle bir araya geleceklerini dile getiren Soykarcı, Kayseri'nin en köklü ve spora en çok destek veren firmalarından biri olan Meysu'nun da konuyla birlikte anılmasının üzücü olduğunu altını çizdi. Soykarcı, söz konusu takım ile Meysu firmasının sponsorluk anlaşmasının 2019 yılının mart ayında sona erdiğini de sözlerine ekledi.

Meysu: Yasal süreç başlattık

Konuyla ilgili Meysu Gıda Sanayi ve Tic. AŞ'den yapılan yazılı açıklamada ise, şu ifadelere yer verildi: "Meysu Gıda amatör spora destek vermek, spora ve sporculara katkı sağlamak adına sadece Kayseri Meysuspor Kulübü'nün isim sponsoru olmuş ancak bu sponsorluk 2019 yılı mart ayında sona ermiştir. 24 Ekim'de sosyal paylaşım sitelerine yansıyan ve Teknik Direktör Halit Kurt tarafından oyunculara karşı şiddet uygulanan görüntüler tüm Türkiye gibi tarafımızca üzüntüyle izlenmiştir. Yaşanan olaya ilişkin olarak sponsorluğumuzun sona ermiş olması nedeniyle herhangi bir müdahalede bulunamasak da bu olayı şiddetle kınadığımızı ve kulüp adında isim değişikliği yapılması amacıyla gerekli yasal süreci başlattığımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Türkiye Futbol Federasyonu Derneği de tepki gösterdi

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği, Kayseri'de antrenörlüğünü yaptığı amatör futbol takımının oyuncularına soyunma odasında tokat atan Meysuspor antrenörü Halit Kurt'a tepki gösterdi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, yaşanan olayını asla tasvip edilemeyeceği belirtilerek, "Olayının yakın takipçisi olduğumuzun bilinmesini isteriz. Konuyla ilgili şu anda farklı takımlarda oynayan o dönemki Meysusporlu futbolcu kardeşlerimiz ile iletişime geçmiş bulunmakta ve olayı Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) şikayet ederek hukuki boyuta taşımak konusunda girişimlerimizin başladığını belirtmek isteriz." denildi.

Halil Kurt'un hala Meysuspor'da antrenörlük yaptığı aktarılan açıklamada, "Şahsın asla tasvip edilmeyecek bu tip eğitmen davranışları sergilemesinin spor ahlakı ile bağdaşmadığını ve bir daha yaşanmaması için gereken girişimlerde bulunacağımızı beyan ederiz." ifadeleri kullanıldı.

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar