24 Haziran seçim sonuçlarına göre TBMM'ye giremeyen isimler kimler?

Büyük bir heyecanla beklenen 24 Haziran seçim sonuçlarının ardından resmi olmayan sonuçlara göre Milletvekili isimleri belli oldu. Bunun yanında TBMM’ye giremeyen isimler de belli oldu.

24 Haziran seçim sonuçlarına göre TBMM'ye giremeyen isimler kimler?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
25 Haziran 2018 Pazartesi 11:27

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçlandı. Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 52.41 Muharrem İnce Yüzde 30.81, Selahattin Demirtaş yüzde 8.25 Meral Akşener yüzde 7.43, Temel Karamollaoğlu yüzde 0.90 ve son olarak Doğu Perinçek yüzde 0.20 oy aldı. 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin kesin olmayan sonuçlarına göre yeni dönemde TBMM'de yer alacak 600 milletvekili belli oldu. Kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti 293, CHP 146, HDP 67, MHP 50, İYİ Parti 44 milletvekili ile TBMM'de temsil edilecek.

TBMM'ye giremeyen isimler kimler?

Merakla beklenen 24 Haziran seçimlerinin ardından resmi olmayan sonuçlara göre birçok isim milletvekili olmaya başaramadı. İşte o isimler...

Ayşe Böhürler - AK Parti

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Ayşe Böhürler,1963 Ürgüp doğumlu. Orta öğrenimini Erenköy Kız Lisesi'ni bitiren  Böhürler, yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu'nda tamamladı. Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve girişimlerinde aktif roller aldı. Yazı ve araştırmaları gazete ve dergilerde yayınlandı. Ayşe Böhürler, 1992-1995 tarihleri arasında İzlenim dergisinde, daha sonra da Aksiyon dergisinde 'Aile ve Eğitim' bölümü editörlüğü görevini yürütmüştür. Kadın, çocuk, eğitim, belgesel ve tartışma programlarının yapım-yönetiminde yer alan Böhürler, hazırladığı ve sunduğu programlar pek çok ödül aldı. Halen Kanal 7'de Eğitim Kültür programları yönetmeni olarak görev yapıyor. Haftalık olarak yayınlanan bir tartışma programı hazırlayıp sunuyor. Evli ve üç çocuk annesidir.

Elif Nur Bayram - AK Parti

AK Parti’nin en genç milletvekili adayı olan Elif Nur Bayram, 2000 yılında doğmuştur. Şu anda, Kocaeli Fen Lisesi’nde lise son sınıf öğrencisidir. Elif Nur Bayram’ın ileriye dönük, küçük yaşlardan itibaren en büyük hedefi olan doktor ve milletvekili kariyer hedefi bulunmaktadır.  Bununla birlikte AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı'na milletvekili adaylık başvurusunda bulunan Elif Nur Bayram'ın en büyük ideali milletvekili unvanıyla ülkesine hizmet etmektir.

Türk İslam Karakoç - AK Parti

970 tarihinde Kahramanmaraş-Elbistan İlçesine bağlı, Eski adı Cela olan Ekinözü Kasabasında doğdu.  İlk ve ortaokulu Cela Kasabasında tamamladı. Şair ve yazar Abdurrahim Karakoç'un büyük oğludur. Liseye Elbistan Mükrimin Halil Lisesinde başladı. Ankara Sincan Lisesinden mezun oldu. 1988 yılında kazandığı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1993 yılında mezun oldu. 1996 yılında bu tarafa yaklaşık 18 yıldır Ankara Barosuna kayıtlı olarak serbest avukatlık yapmaktadır. İş Hukuku alanında master, Enerji ve Fikri-Sınai Haklar Hukuku alanında Eğitim/Sertifikası, Ceza Hukuku ile İcra Hukuku alanında özel uzmanlık çalışmaları vardır. Sosyal alanda bir çok sivil toplum örgütünde görevler aldı ve halen bazı görevleri devam etmektedir. Sivil toplum kurumları olarak Hukuk-Demokrasi Derneği kurucusu, Türk Hukuk enstitüsü Yön.kur üyeliği, Türk Dünyası İnsan Hakları Derneği Kurucu/Yöneticiliği, Sosyal Politikalar Vakfı, Avrasya Demokrasi Derneği kurucusu, Tekdav Vakfı, Eko Avrasya Derneği Yon Kur, sayabilir. Ayrıca bir dönem Çanakkale Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu üyeliği yapmıştır. Siyasi Olarak BBP Ankara İl başkan Yardımcılı Görevinde bulunmuştur. Evli ve iki çocuk babasıdır. Fransızca, az seviyede Rusça lisanlarını bilmektedir.  Ak Parti 27. dönem Kahramanmaraş 7. sıra milletvekili adayıdır.

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar – MHP

Abdullah Ağar, 1967, Ankara’da doğmuştur. Asker ve güvenlik uzmanıdır. İşte Abdullah Ağar hakkında bilinmesi gerekenler. Ankara’da okudu. 1989 yılında Kara Harp Okulu’ndan mezun oldu. Birinci tercihten Piyade sınıfına ayrıldı, özel kura çekerek Komando, sonra da Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda Tim Komutanı oldu. Bestler, Gabar, Cudi, Kuzey Irak, Menteş, Azerbaycan, Deve Geçidi, Dicle, Ergani, Baykan, Siirt, Şırnak, Diyarbakır gibi kırsal, meskun mahal ve dağlarda geçen 6 yılın ardından, dağlardan inerken, komutanlığını yaptığı birliklerden 25 gazisi ve 11 şehidi vardı.

Veli Oğuzhan Öztürk - MHP

Lise son sınıf öğrencisi Veli Oğuzhan Öztürk, MHP'nin 18 yaşındaki en genç milletvekili adayı oldu. Kayseri Ülkü Ocakları Öğrenci Meclisi Başkanı olan Veli Oğuzhan Öztürk Kayseri'den milletvekili aday listesine girdi.

Ali Türkşen - İYİ Parti

1965 Mustafakemalpaşa-Bursa doğumlu olan Ali Türkşen, 1987 senesinde Deniz Harp Okulundan Makine Mühendisliği denkliği ile mezun oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde 2015 yılına kadar devam eden kariyerinin önemli bir bölümünde SAT Komandosu olarak görev yapan Türkşen, bu süreçte 1993 yılında gerçekleştirilen Lucky-S uyuşturucu gemisinin 14,5 ton uyuşturucu yüküyle ele geçirilmesinde ve 1996 yılında Türkiye ve Yunanistan'ı savaşın eşiğine getiren Kardak Krizi sırasında SAT Komando Tim Komutanı olarak görev aldı. SAT Komando kariyeri kapsamında hem açık hem kapalı devre dalış cihazlarıyla dalış, serbest paraşüt, atış, hayatı idame, küçük birlik harekatı, kapalı mahal harekatı ve yakın dövüş gibi konularda uzmanlaşan Türkşen, takım ruhunun ne anlama geldiğini en iyi bilenlerle bir arada bulunma şansını yakaladı. Türkşen'in Genelkurmay Başkanlığı dahil Türk Silahlı Kuvvetlerinin çeşitli kademelerdeki karargahlarında görev alabilmesi kurmay unvanıyla mümkün oldu. İstanbul Üniversitesinden yüksek lisans diploması da bulunan Türkşen, ABD Deniz Harp Akademisini de 2002 yılında tamamladı. 2011-2014 yılları arasında toplam 3,5 yıla yaklaşan ve kamuoyunda “Balyoz” olarak bilinen dava kapsamında zorunlu olarak ikamet ettiği Hasdal Askeri Ceza ve Tutukevinde, “Kardak'ta Kahraman, Hasdal'da Esir” ve “1963'ten Günümüze SAT Komandoları ve Anılarım” isimli iki kitap yazdı. 2015 yılında artık emir almak ve emir vermekten sıkıldığına karar vererek Türk Silahlı Kuvvetlerinden Deniz Kurmay Albay unvanıyla emekli oldu ve hem meslek hem de kader arkadaşı emekli Deniz Binbaşı Levent Bektaş'la birlikte “Levent Bektaş-Ali Türkşen Akademi”yi, kısa adıyla ATAK Akademi'yi kurdu.

Mehmet Aslan - İYİ Parti

Mehmet Aslan, 29 Nisan 1980 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Babası gazinolar kralı Fahrettin Aslan, annesi Arzu Aslan'dır. Babasının ilk eşinden olan Sacit Aslan (d.1953) ve Selçuk Aslan d.1959) adında iki abisi vardır. İlkokulu İstanbul'da devlet okulunda okudu. 10 yaşında Paris'e gitti. Ve 10 yıl Ecole Pascal'da okudu. Sonra Baccalaureat diplomasını aldı. Bir yıl Sorbon'da psikoloji okuduktan sonra Boston Üniversitesi'nde Uluslararası Ticaret okudu. Döndükten sonra Yeditepe Üniversitesi'nde de okudu. Fransızca, İngilizce, İspanyolca olmak üzere üç yabancı dil bilmektedir. 2002 yılında Türkiye'ye döndü.

Eski polis müdürü Fatih Eryılmaz - İYİ Parti

Fatih Eryılmaz 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, İyi Parti Kayseri Bölgesi, 2'nci sıradan millet vekili adayıdır.

Merve Asa - İYİ Parti

Merve Asa 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, İyi Parti Bursa 1. Bölge Bölgesi, 10'nci sıradan milletvekili adayıdır. İlk ve Orta öğrenimini Orhaneli de tamamladı. Bursa Uğur Okulları son sınıf öğrencisi.

Şengül Hablemitoğlu- İYİ Parti

Akademisyen, yazar, Prof. Dr., Hablemitoğlu Ankara Enstitüsü Kurucu Direktörü.  25 Eylül 1965, Ankara doğumlu. Ankara’da bir suikast sonucu öldürülen Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Necip Hablemitoğlu ile evliydi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1986 yılında Ankara Üniversitesi’nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Aile ve Tüketici Bilimleri Anabilim Dalında “Farklı Sosyo-Ekonomik Düzeydeki Yaşlı Kadınların Ekonomiye Yönelik Tutumları ve Tüketim Davranışları” başlıklı tezi ile 1989 yılında yüksek lisansını, yüksek lisansını, “Kırsal Ailede Kadının İş Modelleri ve Kararlara Katılımı” başlıklı tez çalışmasıyla da 1996 yılında doktorasını tamamladı.  1997 yılında Türkiye Bilimler Akademisi Sosyal Bilimlerde Doktora Sonrası Yurtdışı Araştırma Bursu ile gittiği ABD’de Purdue Üniversitesi Kadın Çalışmaları Programı’nda konuk öğretim üyesi olarak araştırmalar yaptı. 1998 yılında Üniversite Doçenti ve 2005 yılında Profesör oldu, bu dönemde Ankara Üniversitesi’nde çeşitli yönetim görevlerinde bulundu.

İsmail Hakkı Gül - CHP

2018 Genel Seçimleri CHP Antalya Milletvekili Adayı. Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün oğlu 18 yaşındaki İsmail Hakkı Gül, CHP'den milletvekili aday adayı oldu.

Irmak Neriman Nebioğlu - CHP

Irmak Neriman Nebioğlu 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 3. Bölge Bölgesi, 19'nci sıradan millet vekili adayıdır. Irmak Neriman Nebioğlu, 1998 yılında doğdu. Özyeğin Üniversitesi Ekonomi Bölümü ikinci sınıf öğrencisidir.

Veli Saçılık - HDP

Veli Saçılık, Çankaya Nüfüs Müdürlüğü'nde memur olarak çalıştı. Dışarıdan sosyolojiyi bitirdi. KPSS'ye girip 2 yıl Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Engelli Evde Bakım Birimi'nde çalıştı ve 22 Kasım 2016'da 677 nolu KHK ile ihraç edildi. Engelli biri olarak onların savunucusu oldu.2018 Genel Seçimleri, HDP (Halkların Demokratik Partisi) Ankara 3.Bölge Milletvekili Adayıdır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar