Suriyelilere 31 milyar euro harcandı

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Belçika’da katıldığı bir konferansta Türkiye’nin Suriyelilere şimdiye kadar 31 milyar euro harcadığını söyledi.

Suriyelilere 31 milyar euro harcandı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
26 Nisan 2018 Perşembe 09:26

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ,  Belçika’da düzenlenen “Suriye’nin ve Bölgenin Geleceğinin Desteklenmesi” konferansına katıldı.  

Suriyelilere harcanan hizmet kapsamında Türkiye’nin 31 milyar euro harcadığını söyleyen Akdağ,  uluslararası toplumun bu konuda sınıfta kaldığını belirtti.

Suriye halkının bombalar ve kimyasal saldırılara maruz kaldığını ifade eden Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ,  Suriye savaşının İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra en korkunç insani krize dönüştüğünü açıkladı

 Akdağ, krizin Suriye sınırını aştığını ve Türkiye’nin 3.5 milyondan fazla Suriyeliye ev sahipliği yaptığını bildirdi.

Türkiye'nin mutabakat çerçevesinde sorumluluklarını yerine getirmeye devam ettiğini kaydeden Akdağ, "Böylelikle 2015 ekiminde Ege Denizi'nden yasa dışı sığınmacı geçişleri 7 bin iken bugün bu rakam 50'nin altına düşmüş durumda. Türkiye, olağanüstü çabalarını yerine getirmeyecek olsa, Ege Denizi bir kez daha yasa dışı sığınmacıların geçiş yolu haline gelir." değerlendirmesinde bulundu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar