Suç örgütü lideri Fırat Delibaş yakalandı! Fırat Delibaş kimdir?

Suç örgütü lideri Fırat Delibaş yakalandı! Fırat Delibaş kimdir? Suç örgütü lideri firari Fırat Delibaş, polis tarafından yapılan baskında bir adamıyla birlikte yakalandı.

Suç örgütü lideri Fırat Delibaş yakalandı! Fırat Delibaş kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
30 Nisan 2018 Pazartesi 16:00

Bir dönem ‘Kapkaç Baronu’ olarak anılan Fırat Delibaş, Beyoğlu’nda bir adamıyla birlikte ofiste yakalandı. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz yıl Fırat Delibaş ve adamlarına yönelik 9 ilde operasyon düzenlemesine rağmen Delibaş yakalanamamıştı.

Delibaş’ın 10 adamı tutuklanırken kendisi hakkında ise yakalama kararı çıkartılmıştı. İstanbul’da uyuşturucu ticareti, rüşvet, tehdit, yağma gibi birçok suça karıştığı iddia edilen Delibaş’ın izine Beyoğlu’nda rastlandı. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve Özel harekât timleri, bir ofiste olduğu belirlenen Fırat Delibaş’ı gözaltına aldı. 

FIRAT DELİBAŞ KİMDİR?

Türkiye'de son yıllarda adından söz ettiren genç mafya babası Fırat Delibaş, Diyarbakır doğumlu olup, Kürt kökenlidir. Takma ismi ‘Ağa’ olarak bilinir ve Türkiye’nin en ünlü kapkaç çetesi lideridir.

Diyarbakır’da dünyaya gelen Delibaş, küçük yaşlardayken ailesinin göç etmesi nedeniyle İstanbul’da yaşamaya başlamıştır.

Medyada ‘Hanımağa’ olarak bahsedilen Sevgi Özöcal ile çeşitli ortak işler yaptığı bilinmektedir. Sevgi Özöcal ile birlikte bir dönem şarkıcı Cengiz İmren’in koruma işlerini yürütmüştür. Şarkıcıları korumak dışında birçok gece kulübünü de ölüm tehditleriyle haraca bağladığı bilinmektedir. 2000’li yıllarda DEHAP’ın Gençlik Kolları’na çeşitli para yardımları yapmıştır.

30 Ekim 2003’te 2003 yılının Ekim ayında, İstanbul – Beyoğlu’nda gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 30 ayrı mekanına baskın yapılmıştır. Bu operasyonlarda yaklaşık 300 kişilik polis ordusu görev yapmıştır. Operasyonda, suç örgütünü yönettiği iddia edilen Fırat Delibaş’ın 35 adamının yanı sıra aralarında birçok çocuğun da bulunduğu 110 kişi yakalanmıştır. Ayrıca bu operasyonlarda yakalananlar arasında Erzurum Emniyetinin eski polis memurlarından ‘Devlet’ takma isimli Efrahim Yücel de vardır. Delibaş, kurduğu suç örgütü aracılığı ile zimmetine çok büyük paralar geçirmiştir. Kazandığı kara paralarla 5 adet yarış atı aldığı, her gün neredeyse 1.000 TL’lik ganyan oynadığı tespit edilmiştir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar