Sözcü gazetesinin davası bugün görülüyor

19 Mayıs'ta Fetullahcı Terör Örgütü operasyonu düzenlenen Sözcü gazetesinin davası bugün İstanbul Adliye Sarayı'nda yapılıyor.

Sözcü gazetesinin davası bugün görülüyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
7 Kasım 2017 Salı 13:50

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay, FETÖ yöneticiliği ile suçlanan Gökmen Ulu ve FETÖ üyesi olmamakla birlikte örgüte yardım etmekle suçlanan Mediha Olgun hakim karşısına çıkacak.

Sözcü davası öncesinde gazetenin tutuklu muhabiri Gökmen Ulu için sessiz protesto gerçekleştirildi. Çağlayan Adliyesi önünde buluşan grup açıklama yapmadan bekledi. Aralarında da CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, ve Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş'ın da olduğu gruba, TGS Genel Başkanı Gökhan Durgun ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen eşlik etti. Protestoda Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Hasan Kütük de yer aldı.

Gökmen Ulu'nun babası Mehmet ile kardeşi Oben Ulu'nun da katıldığı sessiz protesto üç dakika sürdü. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Bugün hem Gökmen'in, hem de HAYAT TV'nin duruşması var. Her ikisi için de sessiz protesto gerçekleştiriyoruz" dedi.Bu sırada, protestonun ardından, CHP milletvekilleri tutuklu gazetecilerle dayanışmak için, Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın (TGS) önlüklerini giydi. Grup sessiz protestonun ardından duruşmaları izlemek için adliyeye girdi.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davaya ise tutuklu sanığın getirilmesinin ardından başlanacağı bildirildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar