Bakan Soylu: Söz verdik sözümüzün arkasındayız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Polislerle ilgili biz 3600 konusunda söz verdik, bunu yerine getireceğiz. Bu sözün arkasındayız." açıklamasında bulundu

Bakan Soylu: Söz verdik sözümüzün arkasındayız
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
15 Kasım 2018 Perşembe 21:12

İçişleri Bakanı Soylu, kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmesiyle ilgili, "Polislerle ilgili biz 3600 konusunda söz verdik, bunu en kısa zamanda yerine getireceğiz. Bu bir sözdür. Bu sözün arkasındayız." ifadelerini kullandı.

Polislerin, güvenlik görevlilerinin yaşam standartlarını iyi bir noktaya getirmenin temel sorumlulukları olduğununa işaret eden Soylu, "Özellikle 15 Temmuz'un iklimi hafif bir kaybolduktan sonra polislerimizi yeni aldıklarımızla beraber ilk önce 12/24'e döndürdük, şimdi de 8/24'e döndürüyoruz." dedi.

Soylu, 2016'da 61, 2017'de 52, 2018'de şu ana kadar ise 32 emniyet personelinin intihar ettiğini belirterek, güvenlik güçlerinin imkanlarını en iyi noktaya getirmeye çalıştıklarını vurguladı.

"Hukuk devleti dışında hiçbir adım atmadık"

Demokrasinin terör üzerinden bölünmesine müsaade etmediklerini belirten Soylu, demokrasi ve hukuk devleti dışında hiçbir adım atmadıklarını söyledi. Ağrı'daki Ahmedi Hani Türbesi'nde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Soylu, Türk milletinin kültür miraslarının istismar edilmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

Soylu, "Türkiye'de sözde şehitlik kurup terör örgütünün bayrağını ve pis eşkıya başı Apo'nun bayrağını kim koyarsa yıkar geçeriz, bu kadar basit ve yıktık geçtik." dedi.

Terörist cenazelerine gitmek isteyen bazı milletvekillerine izin vermeyerek iyilik yaptıklarını, ancak bu milletvekillerinin bunu farketmediğini belirten Soylu, Diyarbakır Kırklar Dağı'na HDP'nin yaptığı ve terör örgütü PKK'nın ortak olduğu konutları yıktıklarını hatırlattı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar