3600 ek göstergedeki 'diğer idareciler' kimleri kapsıyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3600 ek gösterge açıklamasındaki 'diğer idareciler' ibaresinin kimleri kapsadığı araştırılmaya başladı.

3600 ek göstergedeki 'diğer idareciler' kimleri kapsıyor?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
5 Haziran 2018 Salı 10:22

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz 24 Mayıs 2018 tarihinde tüm kamu personelini ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklama tüm personelde büyük derecede etkiledi. Erdoğan yaptığı açıklama sırasında "diğer idarecileri" ibaresine yer verdi. Peki ya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasında geçen "diğer idarecileri" ibaresi kimleri kapsıyor?

Erdoğan'ın yaptığı açıklama şu şekildeydi:

"Değerli kardeşlerim önemli bir konuya geliyorum. Burayı hassas dinleyelim. Polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerimize bir müjde vermek istiyorum. Polislerimizin, öğretmenlerimizin, hemşirelerimizin, din görevlilerimizin ve diğer idarecilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3 bin 600'e çıkaracağız.

Buradaki adaletsizliği bu vesileyle inşallah gidermiş oluyoruz. Böylece ülkeleri ve milletleri için fedakarca çalışan bu kamu görevlilerimizin emekliliklerinde de verdikleri hizmetlerin karşılığını alabilmelerini temin ediyoruz. Türkiye'yi büyütürken, tüm kesimlerin hak ettikleri refaha ulaşmalarını sağlamakta kararlıyız. Yeni döneme yepyeni bir anlayışla başlıyoruz. Çünkü, vakit birlik vakti. Erdem, irade, cesaret ile Türkiye şahlanacak."

3600 ek göstergedeki 'diğer idareciler' kimleri kapsıyor?

İşte bu açıklamada, öğretmen, polis, din görevlisi, hemşire unvanları için netlik varken, "diğer idareciler" ibaresinde netlik kazanmadı ve araştırılmaya başladı. Bunun detaylarını ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Maliye Bakanı açıklayabilir. Tahmine göre diğer idareciler şube müdürlerini kapsıyor olabilir.

EK GÖSTERGE NEDİR?

Ek gösterge memurlar tarafından çok önemli konuların başında gelir. Ek gösterge aylık ücretlerin, emekli ikramiyelerinin ve emekli aylıklarının hesaplanmasında kullanılan unsurlarında başında gelir. Ek gösterge cetvelindeki rakamlar derece, hizmet sınıfı ve unvanlara göre değişkenlik gösterir. Ek göstergesi 3 bin 600 olan bir kamu çalışanı ile, 2 bin 500 olan bir kamu çalışanının alacağı zam veya maaş miktarı eşit olmaz. Bunu örnekle açıklayacak olursak; bir memurun ek göstergesinin bin 500'den 2 bin 200'e yükseltilmesi durumunda aylık ücretinde 7,89 lira, emekli aylığında 204,45 lira ve emekli ikramiyesinde ise 6 bin 653,03 lira artış meydana gelir. Ek gösterge 2 bin 200'den 3 bine yükseltilmesi durumunda aylık ücretinde 41,73 lira, emekli aylığında 46,08 lira ve emekli ikramiyesinde ise bin 476,74 lira artış olur.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar