Son dakika! Üsküdar'da otobüs durağa girdi: 3 kişi öldü

Son dakika haberine göre, kontrolden çıkan halk otobüsü durakta bekleyenlere çarptı. Olayda 3 kişi hayatını kaybetti.

Son dakika! Üsküdar'da otobüs durağa girdi: 3 kişi öldü
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
1 Şubat 2018 Perşembe 10:23

Son dakika bilgisine göre, Üsküdar'da otobüs durağa girdi. Üsküdar'da kontrolden çıkan otobüs, durakta bekleyenlere çarptı, 3 kişi hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre Dr. Eyüp Aksoy Caddesi üzerinde seyir halindeki 34 VN 7071 plakalı özel halk otobüsü, durağa yaklaştığı sırada 34 TP 7072 plakalı İETT otobüsüyle çarpıştıktan sonra kontrolden çıkıp, otobüs durağında bekleyenlere çarptı.

Durakta bekleyen yolculardan Aygül Erdoğan, Mustafa Erdoğan ve Perihan Çelik yaşamını yitirdi, yaralılar da çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kaza nedeniyle Dr. Eyüp Aksoy Caddesi, Üsküdar istikametine kapatıldı. Feci kazada ölenlerin cenazeleri, savcı ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasını tamamlamasının ardından  Adlı Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Kazayla ilgili İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri'nden yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Şirketimize bağlı olup, 13 numaralı Ataşehir-Kadıköy hattında çalışmakta olan 34 VN 7071 plaka numaralı Özel Halk Otobüsü, bugün sabah saatlerinde Haydarpaşa Numune Hastanesi'nin arkasındaki Dr. Eyüp AKSOY caddesi üzerinde , henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak durağa dalmıştır. Meydana gelen elim kaza da 3 vatandaşımız hayatını kaybederken birçok vatandaşımızda yaralanmıştır. Kaza sonrasında olay yerine intikal eden görevlilerimiz tarafından olay takibe alınmış olup, kaza nedeni araştırılmaktadır. Kazaya neden olan otobüs dün itibariyle hizmete başlamış yeni nesil bir araçtır"

İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri yetkilisi kazayla ilgili olay yerinde açıklama yaptı. Ramazan Şen kazanın ardından durağa dalan otobüsün şoförüyle görüştüğünü kaydetti.  Ramazan Şen, "Şoförle görüştüm. Kendisi, 'araba benden çıktı, hiçbir şey yapamadım' diyor. Araba kendi kendine kontrolü kaybetmiş. Arabayı durduramamış ve girmiş" diye konuştu.

Olaya karışan şoförün polis merkezinde olduğunu belirten Şen, 'Süratli olduğu yönündeki' iddiaların hatırlatılması üzerine de "Kesinlikle süratli değil. Süratli olsa bu vaziyette olmaz. Araba ambaleye kalkmış; beyin denilen birşey var bu arabalarda. Arabanın beyni kitlenmiş ve şoför durduramamış. Frene bassanız, imdadı çekseniz yine de durduramazsınız" şeklinde konuştu.

Bir basın mensubunun "Bu tür teknik hatalar sık oluyor mu" şeklindeki sorusuna  Şen, "Oluyor.  Bir ay önce aynı şeyi yine yaşamıştık. Beyinli araçlarda binde bir bu olaylar yaşanabiliyor. Gaz pedalının takılması söz konusu değil, beyinle alakalı bir şey" şeklinde konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar