Son dakika! Adana’da tefecilik yapan çeteye şafak operasyonu

Adana’da tefecilik yapan ve yağma, kapkaç gibi suçların icra edilmesi için çete kurduğu iddia edilen 1’i kadın 12 kişi gözaltına alındı.

Son dakika! Adana’da tefecilik yapan çeteye şafak operasyonu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:47
11 Ocak 2018 Perşembe 14:40

Suç örgütü olduğu iddia edilen şahıslara Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şafak operasyonu düzenlendi. Adana Eminiyet Müdürlüğü’ne "tefecilik ve yağma için çıkar amaçlı suç örgütü" kurulduğu ihbarı geldi. Polis bu ihbar üzerine Cumhuriyet Savcılığından alınan izinle örgütü teknik ve fiziki olarak takibe başladı. Yapılan 3 aylık takibin sonucunda iddiaya göre polis, 1'i kadın 12 zanlının "tefecilik ve yağma için çıkar amaçlı suç örgütü" kurduğunu tespit etti.

Polis yapılan bu takipler sonucunda bugün şafak vakti operasyon için düğmeye bastı. Özel harekat polisinin de katılımıyla iş zamanlı olarak 15 ayrı adrese baskın yapıldı. Baskında 1'i kadın 12 çete üyesi yakalandı. Zanlılar sağlık kontrolünden geçirilip emniyete götürülerek sorguya alındı. Zanlıların emniyetteki sorgusu devam ediyor.

ADANA’DA TELEFON VE İNTERNET KABLOSU SOYGUNU: Adana'da 15 bin lira değerinde telefon ve internet kablosu çaldığı ileri sürülen 3 kişi önce güvenlik kamerasına sonra polise yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, olay, Sarıçam ilçesine bağlı Yıldırım Beyazıd Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, Ahmet A. (23), Ahmet Ö. (27) ve Serkan M. (27) akşam saatlerinde yer altından geçen 145 metre uzunluğundaki telefon ve internet kablosunu çaldı. 3 zanlı daha sonra, kabloları parça parça kesip sürükleyerek götürdü. 15 bin lira değerindeki kabloları çalan hırsızlar, güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Arıza üzerine, sokağa gelen yetkililer kabloların çalındığını fark edince polisi aradı. Olay yerine gelen Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, hırsızlık suçundan daha öncede sabıkalı olan Ahmet A., Ahmet Ö. ve Serkan M'yi tespit etti. Kısa sürede yakalanan zanlılar, kabloları hurdacıya sattıklarını söyledi.

3 zanlı emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

ADANA’DA ZİRNCİRLEME KAZA 8 YARALI: Adana’da 4 aracın karıştığı zincirleme kazada 8 kişi yaralandı.

Kaza, Yüreğir ilçesi D-400 karayolu Köklüce Mahallesi yakınında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mustafa İşçioğlu yönetimindeki 31 ZF 484 plakalı mandalina yüklü kamyon kontrolden çıkarak önündeki 80 M 7070 plakalı minibüs, 01 VP 136 plakalı kamyonet ve 01 S 0034 plakalı servisle çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle devrilen kamyonun sürücüsü İşçioğlu ile diğer araçlardaki Mürsel Çetinkıran, Ramazan Yılmaz, Hasan Kurt, Özden Çelik, İlker Öz, Kayhan Bulut ve Mehmet Taşdövn yakalandı.

Yaralılar kentteki çeşitli hastanelere kaldırırken durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar