Şentop: Sarraf'ın ifadesine göre iş mi yapacağız

Habertürk TV’de Kübra Par’ın sunumuyla ekrana gelen ‘Kübra Par ile Açık ve Net’ programına AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop konuk oldu.

Şentop: Sarraf'ın ifadesine göre iş mi yapacağız
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
7 Aralık 2017 Perşembe 22:09

Habertürk TV’de Kübra Par’ın sunumuyla ekrana gelen ‘Kübra Par ile Açık ve Net’ programına konuk olan AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Kübra Par’ın, “Bir takım iddialar ortaya atılırken, siyasetinde kendisini temize çekmek adına bu rüşvet iddialarına ne diyorsunuz?” sorusuna Mustafa Şentop, “Bu konuda milletimizin ve kamuoyunun bir tereddütü olmaması lazım. AK Parti’nin ve Cumhurbaşkanımızın yolsuzluk ve usulsüzlük konusundaki hassasiyetini biliyoruz. Bu konuda bizim bir tereddütümüz yok. Kemal Kılıçdaroğlu bazı dosyaları tekrar açmak istiyor fakat bu neden yapıyor? ABD’de sanık olan Rıza Sarraf’ın ifadelerine dayanarak. FBI tarafından kendisine öğretilmiş bir şemada tanıklık yapan Sarraf üzerinden Türkiye'de iş mi yapacağız." yanıtını verdi.

"ABD'DEKİ AVUKATLAR SADECE MÜVEKKİLLERİNİ SAVUNUR"

Şentop: ABD’deki avukatlar sadece müvekkillerini savunurlar. Davada olmayan Süleyman Aslan’ı suçlamak kolay çünkü orada yok. Kendi müvekkilini savunmak için bir başkasını gıyabından suçlamak kolay. Bunun doğruluğunu ve ciddiyetini henüz bilmiyoruz. Daha sonraki savunmalarda bir detay ortaya çıkarsa ona bakılabilir. Bugün bu işi yeniden ele alalım diyenler, Amerika’daki davanın doğru yürüdüğünü ve ABD’nin böyle bir yetkisi olduğunu kabul ederek bunu söylüyorlar.

"ORTAYA  YENİ BİR DELİL ÇIKARSA DEĞERLENDİRİLİR"

"Ortaya yeni bir takım delil ve belgeler çıkarsa bunlar değerlendirilir. Ama bunun dışında Sarraf’ın ABD’de verdiği ifade dışında ortada bir şey yok. Elde ve komisyonda yeni bir belge yok. Bunlar ana muhalefetin tamamen propaganda çalışması."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar