Selim İleri: Cüneyt Arkın ve Oğuz Atay bana yıllarca küs kaldı

Kübra Par'ın sunumuyla Habertürk ekranlarında yayımlanan 'Kübra Par ile Açık ve Net' programına Yazar Selim İleri konuk oldu. İleri, " Alaycı, küçültücü yazılar yazardım. Hatta o yazılar yüzünden Oğuz Atay bana yıllarca dargın kaldı. Bir dönem aziz dostum Cüneyt Arkın’ı da kırmıştım" dedi.

Selim İleri: Cüneyt Arkın ve Oğuz Atay bana  yıllarca küs kaldı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
23 Ağustos 2018 Perşembe 22:09

Yazdığı yazılar hakkında açıklamalarda bulunan Selim İleri, "O yıllarda kibir vardı. O tarz yazmayı hiç düşünmüyordum. Teklif geldi, maalesef ülkemizde o tarz yazılar duygusal yazılardan daha fazla okunuyor. Alaycı, küçültücü yazılar yazardım. Hatta o yazılar yüzünden Oğuz Atay bana yıllarca dargın kaldı. Bir dönem, hep iyi olmasını istediğim aziz dostum Cüneyt Arkın’ı da kırmıştım. Kırıcı, çirkin, yukarıdan bakan, ironisi olmayan kaba bir alaycılığı olan yazılardı. İnsan beğenildiğini insan şuursuz bir şekilde çoğaltarak yapmaya başlıyor. Yalnız bende değil; diğer yazarların hayatında da bu mesele var. İnsanoğlu beğenildiğini görünce ona kapılıp gidiyor. Çok şükür şimdi hiçbiri ortada yok” açıklamasında bulundu.

"TOPLUM DEĞİŞTİ"

Yazar Selim İleri, “Toplum değişti. Bir anlamda olumlu bir değişim oldu. Bir anlamda da kültürel etkinlikler açısından bir uzaklaşma oldu. Belki bu da bir süreçtir ve bunun sonunda bir senteze gidilecektir. İnsanlarda tezatlardan senteze doğru bir gidiş oldu. Bu önemli bir şey. Batı ve Doğu meselesinde Türkiye çok sıkıntı çekmiş bir ülkedir. Mutlak surette Doğu-Batı sentezi etrafında birleşmemiz gerekir. Bu anlamda birleşme çerçevesinde yol aldığımıza inanıyorum. Kendi içimizdeki Doğu ve Batı’yı kastediyorum. Bir tarafta sadece Batılı değerlerine saygı ve istek varken; diğer tarafta sadece Doğu değerlerine var. Doğu ve Batı’yı başka türlü de açıklamak mümkün. Türkiye coğrafi konumu itibariyle Doğu ve Batı’nın iç içe geçtiği çok özel bir alanda. Coğrafyası sizi buna zorluyor zaten. Eskiden Doğulu ve Batılı dünya kendi başlarına birer ülke gibiydiler. Bugün, kutuplaşmalar olsa bile iç içe yaşanabiliyor. Bu çok büyük bir yol alış. Bir konuda geriye gidildiği düşüncesinde ve kaygısındayım. Eskiye oranla tiyatroda ve sanatta aynı kitleyle buluşma gerçekleşmiyor” şeklinde konuştu.

"AYDIN DEĞİLİM, KENDİMİ O ÇAPTA GÖRMÜYORUM"

Aydın değilim, kendimi o çapta görmüyorum diyen Yazar Selim İleri açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: Hayır, asla. Sorumluluğu açısından söylediği sözün ne olduğu üzerine çok kafa yoran bir insanım. Muammer Karaca, Nejat Uygur demem, yıllarca kafa yorduktan sonra varabildiğim şeylerdir. Ama aydın değilim, öyle bir şey düşünmüyorum. Birer birey olarak hepimizin üzerinde sorumluluk olduğuna inanıyorum. Aydın olmak ayrı özellikler ister. Kendimi o çapta görmüyorum, herhangi bir vatandaşım.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar