Kılıçdaroğlu’ndan itiraf: Seçmeni kırdık, bunun kabahati bize ait

Katıldığı bir programda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Referandum sürecinde seçmenimizi kırdık. Bunun kabahati bize ait. Kendi içimizde çözdük" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’ndan itiraf: Seçmeni kırdık, bunun kabahati bize ait
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
26 Mart 2019 Salı 08:31

CHP Genel Başkanı Kemal KIlıçdaroğlu, Habertürk’te Kübra Par’ın sorularını yanıtladı.

Ankara, İstanbul, Bursa, Adana ve Mersin'i alacaklarını söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Yerel seçimi kazandık erken seçime gidelim demek fırsatçılık olur" diye konuştu.

Çalışmların gayet güzel gittiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Adaylarımız kazanmak için elbette çaba harcıyorlar. Birlikte işbirliği yaptığımız İYİ Parti ile çalışmalarımız var. Hazırlıklar çok önceden tamamlanmıştı. Yaptığımız hazırlıkları hayata geçiriyoruz. Arada bir partinin kurmayları toplanıyor, telefonla görüşüyoruz, neler var diye. Adaylarımızla sürekli görüşüyoruz. Gayet güzel, umutlu ve heyecanlı bir süreç. Örneğin bu sabah Kahramanmaraş Belediye Başkan adayımız Ali Bey ile görüştüm. Kazanacağından emin. Herkesi kucaklayan bir çıkışı var. Ona yöneltilen suçlamalar boş çıktı mâlum” açıklamasını yaptı.

Referandum sürecinde seçmenlerini kırdıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bunun kaabahati bize ait. Kendi içimizde çözdük, anlattık, neden, nasıl oldu diye. Çıkardığımız bütün adaylar kamuoyunun ilgisini çeken, sevilen,  dürüst, bir şeyler yapmak isteyen, kenti kucaklayan, arkasında başarı hikâyesi olan adaylar. Bunların belediye başkanı olarak seçilmesi başlı başına güzel bir olay” ifadelerini kullandı.

Anketleri bir tarafa bıraktığını ifade eden Kılıçdaorğlu, “Ben miting, anket bunları bir tarafa bırakıyorum. Vatandaşlarla bir araya geliyorum. Uzun yıllar AK Parti'ye oy verip de 'bundan sonra oyum sizin' diyen yüzlerce vatandaşla karşılaşıyorum. Sarayda oturan bir kişinin halkın sorunlarına eğilmesi mümkün değil. Bilse dahi çözme kapasitesi yok artık. Hayatında işsizlik, yoksulluk görmemiş. Ne anlar işsizlikten, yoksulluktan? Onların yaşamı ile halkın yaşamı arasında derin uçurumlar var. O uçurumları kapatmak da bizim görevimiz” dedi

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar