Seçim Barajı düşüyor mu?

Devlet Bahçeli’nin yüzde 10 seçim barajı hakkında söylediği sözler hakkında parti temsilcilerinden açıklamalar geldi

Seçim Barajı düşüyor mu?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
9 Kasım 2017 Perşembe 14:21

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün Meclis’teki odasında gazetecilerin sorularını cevaplamıştı. Bahçeli’nin yaptığı seçim barajı açıklaması tartışmalarında beraberinde getirdi.

Bahçeli, yaptığı açıklamada yüzde 10 seçim barajının ağır olacağını söyledi.

CHP: ARZU EDİLEN HİÇ OLMAMASI

Bu açıklamaya karşı CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan şunları söyledi:

“Seçim barajı ile ilgili bizim düşüncemiz çok net. Barajlı seçim, barajlı demokrasi demektir. Biz seçim barajı olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Birçok kanun teklifi verdik, seçim barajı hiç olmamalıdır. Israrla belli bir barajda mutabakat aranıyorsa belki yüzde 3 düşünülebilir ama arzu edilen hiç olmamasıdır. Yüzde 10 kabul edilebilir bir baraj değildir”

YILDIRIM: BARAJI DÜŞÜNME VAADİNDE BULUNMADIK

ABD'de bulunan Başbakan Yıldırım, seçim barajıyla ilgili olarak "İstikrar için önemli, seçim yasasıyla görüşülebilir. Meydanlarda barajı düşürme vaadinde bulunmadık. Partilerden gelecek talepleri değerlendiririz" açıklamasında bulundu.

MHP’Lİ YALÇIN: BARAJ DÜŞMELİ DİYE BİR DÜŞÜNCEMİZ YOK

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın seçim barajı hakkında şu açıklamaları yaptı:

“ ‘Yüzde 10 barajı düşmeli’ şeklinde bir düşüncemiz yok. Konsensüs nerede sağlanırsa öyle devam edilmeli diyoruz. Barajın acısını biz çektik ama buna rağmen MHP, teröre bulaşmış siyasi unsurların Meclis'e girmemesi için, bunu destekledi.

"Baraj korkusu" algısı, husumet besleyen belli çevrelerin algısı. Her baraj altı denildiğinde, baraj üstü olduğumuzu kanıtladık.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar