Başbakan Yıldırım, Suruç'taki saldırıyla ilgili olarak:Hiçbir şey insan hayatından daha önemli değil

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde AK Partililere yönelik silahlı saldırı sonucu çıkan olayda 4 kişi öldü, 8 kişi yaralandı. Saldırıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, "Bu, vahim bir hadisedir. Sebebi ne olursa olsun hiçbir şey insan hayatından daha önemli değil" dedi.

Başbakan Yıldırım, Suruç'taki saldırıyla ilgili olarak:Hiçbir şey insan hayatından daha önemli değil
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:53
14 Haziran 2018 Perşembe 18:50

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde seçim çalışmalarını yürüten AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın da aralarında bulunduğu gruba silahlı saldırıda bulunuldu.

AK Partililere yönelik silahlı saldırı sonucu çıkan olayda 4 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

Öte yandan, bölgede seçim çalışması yürüten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın da olayı haber alır almaz Suruç'a gittiği, ilçeye çok sayıda takviye polis ve sağlık ekibi sevk edildiği öğrenildi. 

"Bu, vahim bir hadisedir"

Başbakan Yıldırım, Suruç'taki saldırıyla ilgili olarak, "Bu, vahim bir hadisedir. Sebebi ne olursa olsun hiçbir şey insan hayatından daha önemli değildir." dedi.

Sağlık Bakanı Demircan: Uçak ambulans gönderildi

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ise Samsun'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'da AK Parti'lilere yönelik bir saldırı olduğu haberinin kendisine geldiğini söyledi.

Milletvekili adayı arkadaşlarına bir saldırı olduğunu belirten Demircan, "Yaralılar var. İlk müdahale yapıldı, gerekli müdahaleler yapılıyor. Bölgede uçak ambulansa ihtiyaç vardı, gönderdik. Bilgiler geldikçe paylaşacağız." dedi.

'Saldırı önceden hazırlanmış bir durum'

İçişleri Bakanı Süleyman soylu: Bu ziyareti yapmadan önce kurgulanmış, esas itibarıyla bu saldırıda hazırlanmış bir durum söz konusu.

Bakan Kaya: Vekilimiz kardeşini kaybetti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya katıldığı televizyon programında, "Ben de milletvekilimizi aradım az önce başsağlığı diledim. Kendisiyle konuştum. Kardeşini kaybetmiş ve 4 ağabeyinin de yaralı olduğu bilgisini verdi. "4 ağabeyim yaralı" dedi. İki tanesi ağır yaralıymış. Yaralılara acil şifalar diliyorum." açıklamasında bulundu.

"Olay aydınlatılacak ve failler adalet önüne çıkartılacaktır"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın konuyla ilgili olarak Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu, "Suruç’taki menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın kardeşi de saldırıda hayatını kaybetti. Tüm aileye başsağlığı diliyorum. Olay aydınlatılacak ve failler adalet önüne çıkartılacaktır." dedi.

"Seçmenlerimize itidal çağrısı yapıyorum"

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal: Suruç'taki partililerimize ve seçmenlerimize itidal çağrısı yapıyorum. İbrahim Halil Yıldız kardeşimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu saldırıyı gerçekleştirenleri şiddetle kınıyorum.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar