Sakarya'da havai fişek taşıyan bir kamyonda patlama! 3 şehit 12 yaralı

Sakarya'da Taşkısığı bölgesinde havai fişek taşıyan bir kamyonda patlama meydana geldi. Patlamada 3 şehit ve 12 yaralımız olduğu belirtildi.

Sakarya'da havai fişek taşıyan bir kamyonda patlama! 3 şehit 12 yaralı
Son Güncelleme: 9 Temmuz 2020 Perşembe 16:08
9 Temmuz 2020 Perşembe 12:22

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamalarda 7 kişi ölmüş, 100'ün üzerinde kişi de yaralanmıştı. Sakarya'da bir patlama daha meydana geldi. Bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı sevk edildi. Havai fişek fabrikasında patlamayan havai fişekleri patlatmak için taş ocağına götürülürken kamyonda patlamanın meydana geldiği bildirildi. Patlama sesi, kentin birçok noktasından duyulurken, siyah dumanlar, gökyüzüne yükseldi. Patlamada 3 şehidin 12 yaralının olduğu bildirildi .

Sakarya Valisi: 3 şehidimiz var

Sakarya Valisi patlamayla ilgil yaptığı açıklamada patlayıcıların intikalleri esnasında patlamanın meydana geldiğini, patlamada 3 şehidin, 6 yaralının olduğunu duyurdu.

Sakarya Belediye Başkanı'ndan açıklama

Sakarya Belediye Başkanı Ekrem Yüce, havai fişek fabrikasındaki patlamadan kalan 'patlamamış malzemeler'in taşınma anında bir patlama meydana geldiğini belirtti. Patlamada 2 şehit olduğunu ve söndürme çalışmalarının sürdüğünü ifade etmişti.

"İmha için getirildiği bölgede meydana geldi"

Taşkısığı Mahallesi Muhtarı Muharrem Bektaş ise teyit edilmemiş bilgilere göre yaptığı açıklamada "Patlama olduktan sonra olay yerine gittiğimde büyük bir kamyonun arkasında yaralılar olduğunu gördüm. Araç paramparça olmuş. Yaralılar arasında askerler de vardı. Jandarma patlamayan patlayıcıları kontrollü olarak patlatmak için imha yerine getirdiğinde olay meydana geldi. Bölgeye çok sayıda ambulans geldi." dedi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar