Polislerin yeni çalışma saatleri nedir? Polisler yeni çalışma saatlerine ne zaman başlayacak?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı üzerine emniyet hizmetinde görev alan polislerin çalışma saatleri değişti. Peki ya polislerin yeni çalışma saatleri nedir?

Polislerin yeni çalışma saatleri nedir? Polisler yeni çalışma saatlerine ne zaman başlayacak?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
24 Şubat 2018 Cumartesi 10:13

Emniyet polisinin çalışma saatleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı üzerine değiştirildi. Yeni çalışma saatlerini belirten imzalı talimat yazısı Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok tarafından merkez ve taşra teşkilatlarına gönderildi. Peki ya polislerin yeni çalışma saatleri nedir, ne zaman başlanacak?

Polislerin yeni çalışma saatleri nedir?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı üzerine emniyet hizmetleri sınıfı personelinin çalışma saatlerinde düzenlemeye gidildi. Buna göre, olağanüstü durumlar, zorunlu ve istisnai haller dışında 12/12 sisteminde (12 saat çalışıp, 12 saat dinlenen) çalışan tüm personel 12/24 sistemine (12 saat çalışıp, 24 saat dinlenen) göre çalıştırılacak.

Polisler yeni çalışma saatlerine ne zaman başlayacak?

Polislerin yeni çalışma saatlerindeki değişikliğe göre olağanüstü durumlar, zorunlu ve istisnai haller dışında 12/12 sisteminde çalışan tüm personel, 26 Şubat'tan itibaren 12/24 sistemine göre çalıştırılacak. Düzenleme, nöbet usulü ile çalışması gereken personelin, moral, motivasyon ve verimliliğinin artırılması amacını taşıyor.

Polislerin çalışma sistemi nedir?

Ülkemizde polislerin uyguladıkları en genel çalışma modelleri ise şu şekildedir:

12/24 çalışma modeli: 12 saat çalışır, 24 saat dinlenirsiniz. Ülkemizde polislerin yaklaşık %26’sı bu şekilde çalışmaktadır.

8/24 çalışma modeli: 8 saat çalışır, 24 saat dinlenirsiniz. Ülkemizdeki polislerin yaklaşık %4’ü böyle çalışmaktadır.

12/26 çalışma modeli: 12 saat çalışır, 26 saat dinlenirsiniz. Polislerin yaklaşık %14’ü böyle çalışmaktadır.

8-5 çalışma modeli: Günde 8 saat çalışırsınız. Polislerin yaklaşık %34’ü bu şekilde çalışmaktadır.

Dünyada polislerin ortalama çalışma süreleri haftada 40 saattir. Ülkemizde ise ortalama bir polisin çalışma süresi 48 saattir. Bu görünen yüzde olan saattir. Bu sürelerde ek görevler hariç tutulmuştur.

Polislikte Hafta Sonları Tatil mi?

Polis memurları genel olarak vardiyalı sistemde çalışmaktadırlar. Özellikle bu süreçte polis memurları çok sıkı şekilde çalışmaktalar ve haftada belkide bir gün izin kullanmaktadırlar. Hafta sonu izin konusuna gelecek olursak 8-5 çalışan polisler tabi ki var bu polis memurları hafta sonları da genel olarak 1 gün izin kullanabilmektedirler. Yani 6 gün çalışıp 1 gün izin yaparlar tabi bazı haftalarda hafta sonu ek görev olmaması durumunda 2 gün izin yapabilmekteler. Bu şekilde çalışan polis memurları genel olarak bürocu olarak tabir edilir ve emniyetin evrak işleriyle ilgilenirler.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar