PKK'nın şehit ettiği anne ve bebeği son yolculuğuna uğurlandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, PKK'lı teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesiyle şehit olan Nurcan Karakaya ve bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya Sivas'ta son yolculuklarına uğurlandı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

PKK'nın şehit ettiği anne ve bebeği son yolculuğuna uğurlandı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
1 Ağustos 2018 Çarşamba 17:05

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "'Her şeyden önce şu anda huzurlarında bulunduğumuz şehidimiz Nurcan kardeşimize, Bedirhan yavrumuza Allah'tan rahmet diliyoruz. Makamlarını ifade etmemize gerek yok. Makamları belli. Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiz onlar diridirler ancak siz bilemezsiniz. Tabii burada bir gerçeği tüm milletimize tüm dünyaya ayrıca duyurmak istiyorum. Bu bölücü örgütün ne kadar alçak, ne kadar müptezel olduğunu işte bu çocuk katilleri ve hanım kardeşimizin katili olarak bir kez daha gördük. Bunların inine girdik. Peşlerini bırakmak yok. Son aylarda ne denli onlar kaçıp biz kovalıyoruz biliyorsunuz. Son terörist kalıncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Bu milletin huzurunu bölmeye kimsenin hakkı yok. Birileri bu bölücü terör örgütün yanında olmak suretiyle yanlarında oluyorsa da biz peşlerini bırakmayacağız. İdam konusundaki hassasiyetimi biliyorsunuz. Parlamentoya geldiği anda onaylarım. Biz bu tür katillerin konumunu biliyoruz. Bunlar yaptıkları katliamla bunun bedelini aynen ödemek durumundalar. Bununla ilgili atacağımız adımlar yakındır. Bu durumda 'George, Hans ne der' biz buna bakmayız. Allah ne der buna bakarız" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: Serkan yavrumuza da sabırlar diliyoruz. Biliyorum ki sizler bu görüşmeyle birlikte çağrınıza karşı farklı bir seda ile size gelmenin huzuru içinde olduk. Bu yolculuk farklı bir yolculuk. Bunlar vesile idi. Şehitler diyarındayız. Rabbim bizlere de aynı makamı nasip etsin. 15 Temmuz'da da FETÖ terör örgütüyle mücadele verdik. Hala veriyoruz vereceğiz. Sizlerden dua istiyoruz.

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan asker eşi Nurcan Karakaya (25) ve 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya'nın cenaze törenlerine katılmak için Sivas'a geldi.

Helikopterle Şarkışla ilçesine gelen Başkan Erdoğan, 11 aylık bebeğiyle şehit düşen Nurcan Karakaya'nın eşine ve ailesine, tören alanında taziyelerini iletti.

Şehidin eşi Serkan Karakaya'ya sarılarak teskin etmeye çalışan Erdoğan, daha sonra Şarkışla Kaymakamlığına geçti.

Erdoğan, buradan da ikindi namazı için Muhsin Yazıcıoğlu Cami'sine geçti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da Erdoğan'a eşlik etti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar