Pentagon: PYD'ye verilen ağır silahların geri alınması niyetindeyiz

Pentagon, gazetecilerin sorularına yazılı verdiği yanıtta, PKK/PYD’ye verdikleri büyük araçlar ve ağır silahları geri toplama niyetinde olduğunu açıkladı.

Pentagon: PYD'ye verilen ağır silahların geri alınması niyetindeyiz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:45
28 Kasım 2017 Salı 22:24

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), dünkü basın toplantısında Pentagon sözcüsü Albay Rob Manning’e bazı gazetecilerce sorulan sorulara bugün yazılı cevap verdi.

"NİYETİMİZ BÜYÜK ARAÇLAR VE SİLAHLARIN TOPLANMASIDIR"

Bir gazetecinin "dağıtılan silahların toplanması aşaması olacak mı?"  şeklindeki sorusunu Pentagon, "Niyetimiz spesifik tehditler ortadan  kaldırıldıktan sonra büyük araçlar ve ağır veya personelce kullanılan silahların  toplanmasıdır." şeklinde yanıtladı.

Açıklamada ayrıca ABD askerlerinin de sahada silahların kullanımını  izlediğini ve ABD’nin destek verdiği kuvvetlerin ABD desteğinin ön koşulu olan  Cenevre Konvansiyonu ve Silahlı Çatışma Kanunlarına riayet etmeyi kabul ettiği  öne sürüldü.

"Bakan’ın (Jim Mattis) dediği gibi Cenevre görüşmelerini desteklemek  için mi SDG’ye (PKK/PYD) silah veriyorsunuz?” şeklindeki bir soruya ise Pentagon  yetkilileri, DEAŞ ile mücadelenin devam ettiğini ve DEAŞ’a kalıcı bir yenilgi  için yapılması gerekenlerin bulunduğunu öne sürerek ABD’nin PKK/PYD'ye destek  vermeye devam edeceğini yineledi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar