Pekin: ABD Karayılan ve Bayık’ı gözden çıkardı

Türkiye’nin Kandil’e yaptığı operasyonlar devam ederken, eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı emekli Korgeneral Pekin, ABD'nin Cemil Bayık ve Murat Karayılan'ı gözden çıkardığını ve her an Türkiye'ye teslim edebileceğini söyledi.

Pekin: ABD Karayılan ve Bayık’ı gözden çıkardı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
9 Temmuz 2018 Pazartesi 13:22

Kandil’e yönelik yürütülen operasyonlar devam ederken, Türkiye’nin hedefi terör örgütünün tepe yöneticilerini yok etmek. Milliyet gazetesi yazarı Tunca Bergin, eski Genelkurmay İstihbarat Dairesi Başkanı Em. Korg. İsmail Hakkı Pekin ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı.

Pekin görüşmede, ABD’nin Karayılan ve Bayık’ı gözden çıkarttığını ve teslim etme noktasında olduğunu söyledi. ABD’nin neden beklediğini de şöyle açıkladı:

“Daha zamanı gelmemiş olabilir. Şimdi siz Türkiye’nin ne yapacağını bilmiyorsunuz. ABD gibi ülkeler devamlı ellerinde koz tutarlar. ABD, Öcalan’ı niye verdi? O sırada o bölgeye harekat yapacaktı ve PKK’nın orda güçlü olması kendisi açısından sıkıntı yaratabilirdi. Ve Öcalan’ı verirken PKK’yı elinde tuttu. 2004’den sonra da tekrar güçlendirmeye başladı. Yani büyük devletler ellerindeki güçleri birden vermezler ama işlerini gördükten sonra büyük ihtimalle verirler.”

“ABD EN UYGUN ZAMANI BEKLİYOR”

“Örgütün Kuzey Suriye’de bulunan SDG’nin büyük bölümünü teşkil eden YPG’nin içinde PKK’lılar da var. Önce bu konuda onları ikna etmesi lazım ki büyük ölçüde ikna ediyor, mesela Menbiç konusunda ikna etti. Şimdi de bu adamlar İran’la beraber diye teslim konusunda ikna edecektir. Yoksa Karayılan ve Bayık’ı verdiği zaman Suriye’nin kuzeyindeki o yapının parçalanmasından, korkar ABD. Onun için bunu ayarlaması lazım. Yani ABD en uygun zamanı bekliyor.”

“ABD Karayılan ve Bayık’ı teslim etmek için zemin mi hazırlıyor?”  sorusuna Pekin şu yanıtı verdi:

“Evet. Bunu iki türlü yapabilir, ‘gelin veriyorum’ demez. Türkiye zaten bu konuda hazırlık yapıyor, Özel Kuvvetler’in Kandil’de operasyonları devam ediyor. Büyük ihtimalle ABD ‘bu adamlar şurada’ diye haber gönderir, istihbarat kolaylığı sağlar, hatta buna İsrail de katılabilir. Türk Özel Kuvvetleri de gider alır adamları. CIA bunları anbean takip ediyor. Karayılan ve Bayık bazen Süleymaniye ya da Erbil’e iniyor veya İran tarafına geçip köylerde dolaşıyorlar. Şemdin Sakık’ta nasıl oldu? Erbil’den dağa doğru giderken muhafızlar yanından ayrılıverdi arkadan da Özel Kuvvetler geldi aldı götürdü adamı. Bunları ayarlarlar...”

Pekin,’ Karayılan, Bayık konusunda her an bir sürpriz gelişme olabilir yani?’ sorusuna karşılık şu açıklamaları yaptı:

“Özel Kuvvetler, MİT uzun zamandır çalışıyor bu konu üzerinde. Adamların nerede olduğunu nereye gidip geldiğini takip ediyor. Büyük ihtimalle önümüzdeki günlerde bu tip haberleri duyabiliriz...”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar