Nijerya'da 81 çocuk açlıktan öldü

Nijerya'da yetersiz beslenme nedeniyle 81 çocuk yaşamını yitirdi

Nijerya'da 81 çocuk açlıktan öldü
Son Güncelleme: 21 Nisan 2021 Çarşamba 13:59
21 Nisan 2021 Çarşamba 13:57

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın Nasarawa eyaletinde 81 çocuğun yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Nasarawa Eyalet Beslenme Koordinatörü Hajiya Halima Yusuf, yaptığı açıklamada, son yıllarda özellikle çocuk beslenme ve emzirme alanlarında çabalarına rağmen, eyalette 5 bin çocuğun yetersiz beslenmeyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Bölgenin farklı hastanelerinde 2 binden çocuğun tedavi altına alındığını kaydeden Yusuf, 81 çocuğun yetersiz beslenme nedeniyle yaşamını yitirdiğini söyledi.

Yusuf, ülkede yetersiz beslenmeyle mücadele kapsamında hükümet ile Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) iş birliğiyle başlattığı kampanyanın devam ettiğini ifade etti.

Nijerya'da Boko Haram saldırıları nedeniyle yaklaşık 35 milyon çocuk yetersiz beslenmeye maruz kalıyor.

PETROL VE DOĞALGAZ ZENGİNİ ÜLKE

''Afrika'nın devi" olarak adlandırılan kıtanın en kalabalık ülkesi Nijerya, zengin doğal kaynaklarına, geniş tarım alanlarına ve Afrika'da en büyük potansiyele sahip ülkelerden biri olmasına rağmen az gelişmişliğiyle göze çarpıyor. Nijerya, Dünyanın sayılı petrol ve doğal gaz üreticilerinden olmasına rağmen enerji üretiminde problemler yaşanıyor. Lagos kentinde bulunan bazı petrol arama platformları, kullanılmıyor. Ülkedeki petrol ve doğalgaz kaynakları batılı ülkelerin sömürüsü altında.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar