Niğde Belediye Başkanı Rıfat Özkan kimdir?

Niğde Belediye Başkanı Rıfat Özkan oldu! Peki Rıfat Özkan kimdir? İşte Faruk Akdoğan'ın yerine göreve gelen isim Rıfat Özkan...

Niğde Belediye Başkanı Rıfat Özkan kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
24 Ekim 2017 Salı 15:57

Niğde Belediye Başkanı Rıfat Özkan oldu! AK Partili 4 il başkanının istifası istenmişti. Bu 4 ilden biri de Niğde idi. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın istifasının ardından yeni başkan Rıfat Özkan oldu. Peki Niğde'nin yeni Belediye Başkanı Rıfat Özkan kimdir?

AK Partili üç büyükşehir belediye başkanının yanı sıra 4 de il başkanının istifası talep edilmişti. Bu illerden biri de Niğde idi. İstifa eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın yerine gelen isim Rıfat Özkan oldu! Rıfat Özkan Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

RIFAT ÖZKAN KİMDİR?

Yeni Niğde Belediye Başkanı Rıfat Özkan, 1957 yılında Niğde'nin Çamardı ilçesinde doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Mustafa Yiğit Çamardı ilçesinde tamamlayan Özkan, daha sonra Niğde Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Muhasebe Bölümünü bitirdi.

1991-1993 yılları arasında İhracat Şirketi Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 1993 - 2013 yılları arasında Mobilya ve Bilgisayar alanında 20 yıl ticaretle uğraştı.

2014 yerel seçimlerinde Belediye Meclis Üyesi seçilerek Belediye Başkan Yardımcılığı görevine atanan Rıfat Özkan, 18 Ekim'de istifasını açıklayan Faruk Akdoğan'ın ardından Niğde Belediye Başkanı oldu.


2014 yılından bugüne yaklaşık 4 yıllık Belediyecilik tecrübesinin yanı sıra 30 yıllık siyaset hayatına il başkanlığı, siyasi parti il müfettişliği ve milletvekilliği adaylığı sığdırdı.

Özkan, evli ve dört çocuk babasıdır.


NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğindeki AK Parti'de 3 büyükşehir belediye başkanının istifası istenmişti. Yaşanan tartışmaların ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur istifa kararı almıştı.

3 AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı'nın yanı sıra 4 de il başkanının istifası gündemdeydi. Buna göre, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan istişareler sonucunda; AK Parti'nin Giresun, Niğde, Nevşehir ve Kırıkkale il başkanlarının değiştiğini sosyal medya hesabından duyurdu. İstifası istenen 4 il başkanından ilk harekete geçen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan oldu.

Akdoğan'ın 18 Ekim'de istifa etmesinin ardından yerine gelecek isim bekleniyordu. Bugün yeni Niğde Belediye Başkanı belli oldu. Akdoğan'ın yerine gelen isim Rıfat Özkan oldu.

RIFAT ÖZKAN'IN ADAYLIK AÇIKLAMASI

Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Rifat Özkan aday olduğunu şu sizlerle açıklamıştı:

“Niğdeli olmakla gurur duyduğum şehrime her zaman hizmet etmenin onurunu yaşadım. Bugüne kadar siyasetin birçok kademesinde görev aldım. Niğde’mizin hizmetkârıyım. Durmadan yorulmadan Niğde’mize hizmetimi sürdüreceğim.

Bu vatana, bu millete ve şehrimize hizmet etmek için sevdamız var. Niğde’mize hizmet etmek boynumuzun borcudur. 2014 seçimleri sonrası atandığım Belediye Başkan Yardımcılığı görevim boyunca belediyecilik alanında da edindiğim yaklaşık 4 yıllık tecrübe ile belediye hizmetlerinin aksamadan daha da artarak devam etmesi için çalışmaya devam edeceğim.

Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi ‘durmak yok yola devam’. Bu bakımdan önümüzdeki günlerde belediye meclis üyeleri arasında yapılacak seçimle belirlenecek olan Belediye Başkanlığına adayım.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar