New York Times ilk kez modern başlık kullanmadı

Amerikan New York Times gazetesi, ülkede koronavirüs kaynaklı can kayıplarının 100 bine yaklaşması üzerine ön sayfasında hayatını kaybedenlerden bin kişinin isimlerini ve hikayelerini yayınladı.

New York Times ilk kez modern başlık kullanmadı
Son Güncelleme: 24 Mayıs 2020 Pazar 14:40
24 Mayıs 2020 Pazar 14:34

ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times, koronavirüs nedeniyle ABD'de can kaybı sayısının 100 bine yaklaşması üzerine, hayatını kaybedenlerin isimlerini ön sayfasına taşıdı.

New York Times'ın ses getiren manşetinde, hayatını kaybeden 1000 kişinin ismi yer alırken, isimlerle birlikte bu kişilerin kısa hayat öykülerine de yer verildi.

Gazete üst başlık olarak, 'Onlar sadece listede bir isim değillerdi, onlar bizdi' ifadelerini kullandı.

Haberi yapan editörlerden Simone Landon, haftalar boyunca ülke çapındaki bütün gazeteleri tarayarak ölüm ilanlarına baktıklarını söyledi. Landon, "Her insan özel ve eşsiz bir bireydi. Onları hatırlamak için yaptık" ifadesini kullandı.

Ancak Landon, kendisi ve meslektaşlarının, insanların genel olarak her gün vaka sayıları gibi sayıların açıklanıyor olmasından yorgun olduklarının farkında olduklarını belirtti ve "Dönüm noktasının yaklaşmakta olduğunu biliyoruz. Sayıları hesaba katarak bunun başka bir yolu olduğunu denememiz gerektiğini biliyorduk. Hayatını kaybeden bu insanlarda ilgili çok fazla bir şey söyleyemeyiz, yaşadıkları hayatların ülkemiz adına ne anlam ifade ettiğini belirtebilirdik." dedi.

Yayımlanmaya başladığı 1851 yılından beri New York Times, yıllar sonra ilk kez haberinde modern anlamda başlık kullanmadı.

New York Times'ın ön sayfasında yer alan isimler ve yanlarında yer alan hikayelerden bazıları şu şekilde:

Angeline Michalopulos, 92 – “Hiçbir zaman şarkı söylemekten ve dans etmekten korkmadı.”

Lila Fenwick, 87 – “Harvard Hukuk Fakültesi’nden mezun olan ilk siyah kadın.”

Romi Cohn, 91 – “56 Yahudi aileyi Gestaponun elinden kurtardı.”

April Dunn, 33 – “Engelli hakları savunucusu.”

Frank Gabrin, 60 – “Eşinin kollarında ölen acil servis doktoru.”

Skylar Herbert, 5 – “Michigan’ın en genç korona kurbanı.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar