Nazlı Çelik: İki partiden teklif aldım

Star Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik, Ali Eyüboğlu'nun sorularını yanıtladı. Çelik, "Biri çok yakında olmak üzere iki partiden teklif aldım" dedi.

Nazlı Çelik: İki partiden teklif aldım
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
5 Kasım 2017 Pazar 15:12

Milliyet Gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu, Star Haber Genel Yayın Yönetmeni ve sunucusu Nazlı Çelik'le röportaj yaptı.

Gazetecilikten siyasete geçmiş pek çok arkadaşımız var. Kendisine de  -biri çok yakında olmak üzere- iki partiden teklif aldığını belirten Nazlı Çelik, "Gazetecillik yaparak topluma daha faydalı olabileceğimi düşündüm" dedi.

Nazlı Çelik'in açıklamalarından satır başları:

"YILLIK İZNİM BİTİNCE MESAİM DEVAM EDİYOR"

Rahmetli Mehmet Ali Birand, Uğur Dündar, Ali Kırca’dan beri böyle. Biz yokuz, ama birlikte çalıştığımız yetenekli arkadaşlarımız var. Yazın ekranda olmuyorum ama yıllık izin bitince genel yayın yönetmeni olarak mesaim sürüyor.

Sunduğumuz, haber toplantılarında izlediğimiz, bire bir tanıklık ettiğimiz olaylar, insanın ruh halini ciddi şekilde etkiliyor. Kato Dağı’na haber yapmaya gidip, döndükten hemen sonra o bire bir değip, dokunup yanında bulunduğum komutanların şehadeti sonrası uzun zaman olayın etkisinden kurtulamıyorum. Hâlâ da aklıma geldikçe, derin bir acı duyuyorum.

"SOHBET ETTİĞİM, FOTOĞRAF ÇEKTİRDİĞİM ONLARCA ASKER ŞEHİT OLDU"

Haber yaptığım, sohbet ettiğim, fotoğraf çektirdiğim onlarca asker şehit oldu. En ağırı bu belki ama bunun gibi onlarca travmatik olaya tanıklık ediyoruz bu meslekte. Yola sağlıklı devam edebilmek adına, arada mutlaka telefonu şarjdan çıkarıp, kapatmak lazım. Sıfırlanmadan aynı güçle sağlıklı şekilde devam etmek mümkün değil çünkü.

Kaldı ki, hayat öyle ekranda veya gazetelerde göründüğü gibi kolay geçmiyor benim için. Gelen onca takdir ve teveccühün yanı sıra, örgütlerin hedefi oldum. Linç kampanyaları, tehditler, hakaretler ve davalarla karşı karşıya kaldım.

Mesajları, duaları yetiyor. O askerler ve aileleri her gün yüzlerce mesaj yolluyor bana. Hayatlarını, dertlerini paylaşıyorlar. Gücüm yettiğince, destek olmaya çalışıyorum. Üç günlük izninde “Belki şehit olurum da göremem, bir kere sarılmaya geldim” diye ziyarete gelen koca yürekli askerlerin, polislerin karşısında ben ne diyebilirim ki..

 "REYTİNG HİÇ ÖNCELİĞİMİZ OLMADI"

Öncelikle kaliteli habercilik yapmaya gayret ediyoruz. Bu ana ilkemiz oldu. Reyting hiç önceliğimiz değildi. Gayet tabii ki, çok izlenmeyi istiyoruz ve bunun için çalışıyoruz ama kamu yayıncılığı yaparken, ülkenin göz ardı edilmemesi gereken hassasiyetleri var. Biz bunları da ekrana taşıyarak görevimizi yapıyoruz. Yıllardır izlediğimiz, taviz vermediğimiz bu prensip sonucunda, bugün Star Haber bütün rakiplerinden ayrışan bir kimlik ve karakter edindi.

Gerek medya, gerek siyaset dünyası ve gerekse de izleyiciler için Star Haber dediğiniz zaman bir algı oluşur. İşte bizim için en önemli ölçüt bu. Başımı yastığa koyduğumda uyutmayacak, yayın ilkelerimize uymayacak haberlere imza atmam. Temiz vicdan, yüksek reytingten çok daha önemli...

"İKİ PARTİDEN TEKLİF ALDIM"

Gazetecilikten siyasete geçmiş pek çok arkadaşımız var. Bana da -biri çok yakında olmak üzere- iki partiden teklif geldi. Ama gazetecillik yaparak topluma daha faydalı olabileceğimi  düşündüğüm için kabul etmedim. kariyer planlamamda siyaset yok.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar