Murat Hazinedar: Hakkımda belediye başkanı sıfatıyla açılmış dava yok

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar hakkındaki iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Murat Hazinedar: Hakkımda belediye başkanı sıfatıyla açılmış dava yok
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
4 Ocak 2018 Perşembe 21:07

Murat Hazineder'ın konuşmasının satır başlıkları;

Allah'ın verdiği canı Allah alır. Milletin verdiği emaneti de millet alır. Bana beyan edilmemiş sizlerle medyadan öğrendim. Yüzde 77 ile Beşiktaş halkının emanetini taşıyorum. Devlet tekdir parti ve insan ayrımı yapmadan yönetilir. Devlet ve millet sorumluluğunu taşıyarak bu günlere geldik. Yüzünü millete dönen bu aziz milletin önceliklerine herkesten fazla hassasiyet göstererek hizmet ettik. Ankara siyasetinin belediyeler üzerine kurduğu vesayetini gördük.

Beşiktaş çok özel bir yer. Ben CHP belediyelerin en yüksek oy almış Belediye Başkanıyım. Basından öğrendiğim kadarıyla bir takım yolsuzluk ve FETÖ/PDY ile ilgili yürütülen soruşturmalardır. Değil ben ailemde sülalemde darbeci terör örgütüne mensup tek bir kişi bulamazlar. 17-25 Aralık'ta dahi avukat ve iş adımı kimliğimle dâhil bu terör örgütleriyle nokta kadar ilişkimiz olmamıştır ve olamaz.

Buradan en çok üzüldüğüm şey bu soruşturma eşime ve aile kadar gitmiştir. Bugün hakkımda belediye başkanı sıfatıyla ilgili tek bir dava bulunmamıştır. Belediyemize 16 teftiş ve müfettiş görevlendirilmiştir. Biz karar verdik bu kararın gerekçelerin yazın talimatını yerine getirdiler. Bu kumpaslarla görevden alındım. 16 müfettişe istediği tüm evraklar verilmiştir. 180 tane araştırma ve soruşturmaya tabi tutulduk 2 yılda. Allah büyük, ilahi atalet tecelli edecek. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. 

"HAKKIMDA HAZIRLANMIŞ RAPOR YOK"

CNN Türk ekranlarına konuk olan İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedar hakkındaki iddialara yanıt verdi.

Nevzat Çiçek: 14-15 Temmuz'da yurt dışına çıkmak için izin talep ettiniz mi?

Nevzat Çiçek: Savcı Selamettin Celep'le 2,5 saat ne üzerine görüştünüz?

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar