Kılıçdaroğlu: Muhtarın bekayla ne ilgisi var?

Katıldığı bir programda konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu,“Ortada bir beka sorunu falan yok. Muhtar seçeceğiz. Muhtarın bekayla ne ilgisi var? Sonuçta bulundukları beldeye hizmet götürecekler” dedi

Kılıçdaroğlu: Muhtarın bekayla ne ilgisi var?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
29 Mart 2019 Cuma 13:11

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına katıldı. 31 Mart’ın bir yerel seçim olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bu seçimde asıl komedi olan konu, bunun bir beka seçimi olduğu şeklindeki bir anlayış ve bunun geniş kitlelere anlatılmak istenmesi. Ortada bir beka sorunu falan yok. Muhtar seçeceğiz. Muhtarın bekayla ne ilgisi var? Sonuçta bulundukları beldeye hizmet götürecekler. Korku ve endişe üzerinden siyaset yapmak istiyorlar. Siyaset aslında vatandaşa umut vermektir, bir gelecek çizmektir" değerlendirmesini yaptı

Türkiye’nin ekonomik bir krizin içinde olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, bunun aşılması gerektiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu FETÖ ile ilgili olarak, “FETÖ bir dönem siyasal iktidarla birlikte yürüyen bir terör örgütü. 15 Temmuz, demokrasiye kastetmek için yapılan hain bir darbe girişimi. 20 Temmuz sonrası Türkiye bir sivil darbeyle karşılaştı. 15 Temmuz fırsat bilinerek, 20 Temmuz'da bir sivil darbe yapıldı Türkiye'de” açıklamasını yaptı.

Yavaş hakkındaki sahte senet iddiaları

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ın dün katıldığı bir etkinlikte Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran'ın salonu terk etmesinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Doğru değil. Ya hiç davet etmeyeceksin, davet ediyorsanız da dinleyeceksiniz. Düşüncelerine katılırsınız veya katılmazsınız ama belli çevrelerin telkinleri veya baskılarıyla tavrınızı değiştirirseniz, sonuçta kaybeden salonu terk eden olur. Salonda düşüncelerini aktaran kişinin kaybedeceği hiçbir şey yoktur." yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, Yavaş'la ilgili iddialara da değinerek, şöyle devam etti:

"Beni en çok üzen şu. Daha önce başarılı bir belediye başkanlığı yapmış. Bir dönem adaylık süreci de yaşamış. Sonra kendisine AK Parti 'Gel bizden belediye başkan adayı ol' diye teklif etmiş. Bunu kabul etmemiş. Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday diye kıyamet kopuyor.

Her türlü iftira, her türlü karalama... İki belediye başkan adayı karşılıklı birbirlerini suçlarlar, ben bunu anlarım ama bir ülkenin Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan zat ve tarafsızlığı üzerine yemin eden bir kişi nasıl olur da kalkar belediye başkanlarıyla ilgili ağza alınmayacak suçlamalar yapar? O koltuğun bir ağırlığı var ve sıradan bir makam değil. Mansur Yavaş tehdit ediliyor. Niye tehdit ediyorsunuz? Seçime girmek serbest, kazanmak yasak anlamına geliyor. Hangi demokratik anlayıştır bu? Ankara'da Mansur Yavaş alır, görevinin başına gelir. Bütün Ankaralılara hizmet eder, ayrım yapmaz."

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar