Muharrem İnce seçim için toplanan bağış miktarını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, CNN Türk'te yayımlanan Seçime Doğru Özel programına konuk oldu.

Muharrem İnce seçim için toplanan bağış miktarını açıkladı
Son Güncelleme: 14 Şubat 2020 Cuma 12:18
24 Mayıs 2018 Perşembe 22:00

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, CNN Türk'te yayımlanan Başak Şengül'ün sunuculuğunda Seçime Doğru Özel programında Hande Fırat, Hakan Çelik ve Murat Çelik'in sorularını yanıtladı.

''MİLLET BAHÇELERİ'NE İTİRAZIM YOK''

Hakan Çelik'in 'AK Parti'nin beyannemesinde beğendikleriniz oldu mu' sorusuna İnce, ''Ayrıntılı inceleyemedim ama 'Millet Bahçesi' , Atatürk Havalimanı'nın olduğu yere bir park yapacaksa, hiç itirazım olmaz ama o yapmayacak, ben yapacağım. Öyle bir düşüncesi yoktur, beş birimse bir birimine onu yapacaktır. Oraya TOKİ'yi doldurmadan bunu yapması mümkün değil. Sadece küser o, sonra da barışır. Geçmiş örneklerine baktığımda da her tarafı ranta boğdular. Keşke bunu daha önce yapsalardı. Park yapalım bütün arazileri ama mantalite olarak orayı park yapma mantığında olan bir insan değil. Mutlaka oraya bir gökdelen dikecektir.'' cevabını verdi.

''FAİZ İSLAM'DA HARAMDIR'' 

Adil bir yargı düzeni kurmak gibi bir görevim var diyen Muharrem İnce, ekonomide yapacağı değişiklikleri açıkladı. Cumhurbaşkanı Adayı İnce, ''Güvenilir ve ön görülebilir yatırım ortamı kuracağız, ideolojik saplantılardan uzak duracağız. Faizin haram olduğunu bütün Müslümanlar kabul eder ki ben de kabul ediyorum. Ama dinimizde böyle diye bu dünyanın kuralları var. Saplantıyla hareket edemem, ülkeyi yönetiyorum ben. Ekonomik kurulların başına liyakatı esas alarak insan atayacağız. İsraf ekonomisinden vazgeçeceğiz. Vatandaşa kemer sık demeyeceğiz, devlet kemer sıkacak. O sarayı kullanmayacağım.'' ifadelerini kullandı.

''ZİRAAT BANKASI MEDYA ALIM SATIMINA KREDİ VERMEYECEK''

Kamu bankalarını sektörel olarak yeniden yapılandırılacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, '' Ziraat Bankası %80'nini tarım, hayvancılık ve bunlara dayalı sanayiye kredi verecek, medya alım satımına vermeyecek'' cümlelerini kullandı. 

''KANAL İSTANBUL PROJESİNİ DURDURACAĞIZ''

CNN Türk'te Seçime Doğru Özel programında gelen soruları yanıtlayan CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Türkiye üretim yapmadığı için, betonlaştığı için zorlanıyor cümlelerini kullandı. Hakan Çelik'in ' Gelirsem acil olmayan projeleri durduracağım demiştiniz hangi projeler bunlar?' sorusuna yanıt veren Muharrem İnce, ''Proje bazında konuşmak doğru olmaz. Kanal İstanbul'a girişmeyeceğiz. Memleket bu durumdayken Kanal İstanbul'un bize ne getirisi olacak? Şirketler iflas ederken Kanal İstanbul ile ne işimiz olur? Tabii ki durduracağız. Osmangazi'den 40 bin araç geçecek diye sözleşme yapmışsın 20 bin araç geçiyor.'' cümlelerini kullandı. 

Gazetecilere yaptığı açıklamalar sırasında Muharrem İnce seçim için açtığı bağış hesabında şu an için toplanan bağış miktarını açıkladı. Muharrem İnce'nin seçim için açtığı bağış hesabına 9 milyon TL bağış yapıldı. 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar