Adalet Bakanlığı'ndan İnce'nin Demirtaş'ı ziyaret etmesine dair ilk açıklama

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, HDP'nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı Edirne Kapalı Cezaevi'nde ziyaret etmek için Adalet Bakanlığı'na yaptığı izin başvurusu yapmıştı. Peki ya Adalet Bakanı Gül, Muharrem İnce'nin Demirtaş başvurusuna ne yanıt verdi?

Adalet Bakanlığı'ndan İnce'nin Demirtaş'ı ziyaret etmesine dair ilk açıklama
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
8 Mayıs 2018 Salı 12:14

Adalet Bakanı Gül, "Elbette İnce'nin, Demirtaş'ı ziyaret etmesine izin vereceğiz" dedi.

İnce, tüm cumhurbaşkanı adaylarına çağrıda bulunmuş, randevu talep etmişti. İnce'nin talebine ilk olumlu yanıt Karamollaoğlu'nda gelmişti. İkili dün akşam Saadet Partisi Genel Merkezi'nde bir araya gelmişti.

İnce, bugün de İYİ Parti lideri Akşener ile görüşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, İnce'yi partisinin genel merkezinde kabul edebileceğinin mesajını vermişti.

 

İnce, Demirtaş'ı ne zaman ziyaret edecek?

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, HDP'li rakibi Selahattin Demirtaş'ı Edirne Cezaevi'nde ziyaret ettikten sonra Hakkari'ye gidecek. İnce'nin Demirtaş'ı ziyareti 'kardeşliği pekiştirmek' olarak yorumlandı.

 

Gazete DuvaR'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre Çarşamba günü Edirne’ye giderek HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret edecek olan İnce, kentte bir miting de düzenleyecek. 

İnce’nin Edirne’den sonraki programı için ilk olarak Diyarbakır planı yapıldı. Ancak 10 Mayıs Perşembe günü Diyarbakır’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bu kente alınan Türkiye Ziraat Kupası final maçı oynanacak. Erdoğan’ın maçı izlemek için Diyarbakır’a gitme ihtimali bulunuyor. Bu ihtimal üzerine programların çakışmaması için Diyarbakır yerine Hakkari’ye gitmeye karar verildi. İnce, seçim kampanyası kapsamında ileri bir tarihte Diyarbakır’a gidecek.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar