Muharrem İnce: Askeri liseleri yeniden açacağım

Hatay'da partililere seslenen CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, "100 gün içerisinde başta Kuleli Askeri Lisesi olmak üzere kapatılan tüm askeri kurumları yeniden açacağım. Askeriyede FETÖ'cü var diye askeri liseleri kapatıyorsun" dedi.

Muharrem İnce: Askeri liseleri yeniden açacağım
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
19 Haziran 2018 Salı 14:39

Muharrem İnce, "Bugün şehitlerimiz var. Şehitlerimizden biri de Hatay’dan. Sizi bütün şehitlerimiz için saygı duruşuna davet ediyorum. 24 Haziran'da sadece ben değil AK Parti'li kardeşlerim de kazanacak. Bu seçimin kaybedeni olmayacak. Ama kazayla Erdoğan kazanırsa hepimiz kaybedeceğiz. Erdoğan kazanırsa Suriye ile kavga etmeye devam edeceğiz. İnce kazanırsa umutlarımız tazelenmeye devam edecek." şeklinde konuştu.

"Suriye'nin toprak bütünlüğü esas olacak"

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce seçilmesi halinde ilk 100 gün içinde yapacağı faaliyetleri açıkladı. İnce, "İlk bir haftada gittim yeminimi ettim. Hemen yeminden sonra 100'üncü günde bitireceğim işlerimi açıklıyorum. OHAL'İ kaldıracağım. Merkez Bankası özerk bir yapıya kazanacak. - Bakanlar Kurulu'nu toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde yapacağım. Terörle mücadele, terör örgütleriyle amansız bir mücadele edilecek. Erdoğan 2002'de iktidara geldiğinde Türkiye Dünya Kupası'nda 3.'ydü. Passolig'i hemen kaldıracağım. Türkiye'nin Şam Büyükelçisi'ni hemen atayacağım. Suriye'nin toprak bütünlüğü esas olacak. Suriye içinde ve dışında yaşayanların katılacağı bir seçimi Türkiye olarak desteklemeliyiz. Bizim projemiz zaten barış. Türkiye'de, bölgede, dünyada barış." açıklamasında bulundu.

"Askeriyede FETÖ'cü var diye askeri liseleri kapatıyorsun"

Muharrem İnce açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: 100 gün içerisinde başta Kuleli Askeri Lisesi olmak üzere kapatılan tüm askeri kurumları yeniden açacağım. Askeriyede FETÖ'cü var diye askeri liseleri kapatıyorsun. Hakimlerin 3'te 2'si FETÖ'cü o zaman hukuk fakültelerini de kapat. 

"Avrupa Birliği ile müzakereleri hızlandıracağız"

Avrupa Birliği müzakereler hakkında açıklamalarda bulunan Muharrem İnce, "Avrupa Birliği ile müzakereleri hızlandıracağız. Hemen masaya oturacağız. Hemen bir Avrupa turu yapacağım. Bütün Avrupa'yı gezip yeni ve özgür Türkiye'yi anlatacağım. Adayken AB'nin hemen hemen bütün büyükelçileriyle görüştüm. Onlara şunu dedim; 453 milyar dolar borcumuz var. Borcumuzu ödeyeceğiz ama bunlar sizden borç aldı betona yatırdı ben buralardan borç alırsam fabrikalara yatıracağım dedim." dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar