için kaldı

Abdulkadir Selvi yazdı! Meclis Başkanı ve kabinede değişiklik!

AK Pati kulislerinde TBMM Başkanlığı ve kabine değişikliği söylentilerinin iyice konuşulmaya başladı. Meclis Başkanlığı ve kabine değişikliğinin eşzamanlı yapması beklenirken, isimleri Erdoğan dışında henüz bilen yok.

Abdulkadir Selvi yazdı! Meclis Başkanı ve kabinede değişiklik!
Son Güncelleme: 11 Haziran 2020 Perşembe 09:47
11 Haziran 2020 Perşembe 09:44

Hürrriyet gazetesi köşe yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde bugün TBMM'de kabine değişikliği heyecana yer verdi.

Meclis bahçesinde milletvekilleriyle sohbet ettiğini belirten Selvi köşesinde şu ifadelere yer verdi:

“Ben de şaşırdım. Ancak ne zaman ki Meclis’te iktidar kulisini dolaştım, kulağıma kabine söylentileri çalındı...

Bir gün önce MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e yumruk atmasıyla başlayan kavga nedeniyle gergin bir Meclis’le karşılaşacağımı sanıyordum. Yanılmışım. Tam aksine, sanki bir gece önceki kavgada milletvekilleri tüm enerjilerini boşaltmış gibilerdi. Öyle olunca biraz kulislerde, biraz da Meclis bahçesinde oturup milletvekilleriyle sohbet ettim.

AK Parti cephesinde çifte heyecan yaşanıyor. Meclis Başkanlığı seçimi ve kabine değişikliği söylentileri... Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birkaç gün Ankara dışında olması, Bakanlar Kurulu’nun değişeceği yönündeki beklentileri artırmış. Erdoğan’ın Meclis Başkanlığı ve kabine değişikliğini eşzamanlı olarak yapacağını tahmin ediyorlar.

Kabine değişikliğine gelince, Cumhurbaşkanı yardımcılarının sayısının arttırılacağı ve değişimin sınırlı tutulacağı dışında bir bilgi yok. İsim isim hangi bakanların değişeceğini Erdoğan dışında kimse bilmiyor.

Ha bu arada, Erdoğan Ankara’ya döner, Meclis Başkanlığı seçimi yapılır ama kabineye dokunmazsa hayal kırıklığına uğrayan az olmaz. Ama sürpriz olmamalı.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar