9 kişinin hayatını kaybettiği tren kazası! Başsavcılıktan yeni açıklama

Ankara’da meydana gelen tren kazasında 9 kişi hayatını kaybetmişti. Başsavcılıktan yapılan açıklamada gözaltına alınan 3 TCDD çalışanlarından makasçının basında yer alan ifadesinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

9 kişinin hayatını kaybettiği tren kazası! Başsavcılıktan yeni açıklama
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
15 Aralık 2018 Cumartesi 12:04

Yüksek Hızlı Tren ile kılavuz trenin çarpışması sonucu 9 kişi hayatını kaybetmişti. Gözaltına alınan 3 görevliden makasçının ifadesi olduğu iddia edilen beyanın gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Tren teşkil memuru: Hatırlamıyorum

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, tren teşkil memuru (makasçı) O.Y., emniyetteki ifadesinde şu ifadeleri kullanmıştı:

“YHT genelge kapsamında birinci hattan gitmesi gerekiyordu. Ancak makası birinci hata kaydırıp kaydırmadığımı hatırlamıyorum. Ancak makası kaydırıp hattı 1. hat olarak değiştirmediysem dahi 6.30 treninin makinistlerinin de hatası var. Zira trenin ikinci hatta girdiğini gördükleri anda treni durdurmaları ve derhal ilgililere haber vermeleri gerekiyordu.”

Başsavcılıktan yeni açıklama

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, basında yer alan ifadelerin gerçek olmadığını ifade ederek şu açıklamaları yaptı:

"Tren kazası ile ilgili olarak bir kısım basın yayın organında yayınlanan şüpheli ifadeleri gerçeği yansıtmamaktadır. Emniyet görevlileri tarafından bir ifade paylaşılmamıştır. Bilakis bu hususta hassas davranılması, ifade ve diğer işlemlerle ilgili bir paylaşım yapılmaması yönünde emniyet görevlileri uyarılmıştır."

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar