Mahir Ünal: Kılıçdaroğlu zor durumda

AK Parti sözcüsü Mahir Ünal katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu. Ünal "Kılıçdaroğlu’nu bugün ilk defa sinirleri bozulmuş olarak gördüm. Derler ya ‘tarzan zorda’ Anladığım kadarıyla zor durumda" ifadelerini kullandı.

Mahir Ünal: Kılıçdaroğlu zor durumda
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
26 Haziran 2018 Salı 19:28

Anladığım kadarıyla Kılıçdaroğlu’nun çok sinirini bozmuş diyen AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Öfkeyle hiddetle bana cevap veriyor. Efendim, siz şöyle yaptınız böyle yaptınız. Kendi partisiyle ilgili soru sorulduğunda diyor ki “bunlar partinin alacağı kararlar” diyor. Başka partide bir şey olduğu zaman kendi işine gelen şeyleri konuşuyor. Bu tehditkar, hakaretramiz dili, Kılıçdaroğlu’nun bu dili Türk siyasetini zehirliyor. 2010’dan bugüne kadar bana her sorulduğunda altını çizdiğim bir şey var, Kılıçdaroğlu’nun dili Türk siyasetini zehirliyor. Kılıçdaroğlu’nu bugün ilk defa sinirleri bozulmuş olarak gördüm. Derler ya ‘tarzan zorda’ Anladığım kadarıyla zor durumda." açıklamasında bulundu.

"Cumhur İttifakı milletin ittifakının siyasete yansımasıdır"

Mahir Ünal, "Kılıçdaroğlu bilinçli olarak bir şeyleri karıştırıyor. Sayın cumhurbaşkanımızın, cumhurbaşkanı seçilmesine dönük ‘seçmen dikeni sulamıştır’ diye çirkin dil kullanırken AK Parti de seçimi kaybetmiştir diye tuhaf anlamsız ifadeler kullanıyor. Siyasi partilerin belli trendleri vardır. AK Parti her zaman 42-49 arasında bir trendi olmuştur. Dolayısıyla bu şu anlama gelmiyor. Bazen bir siyasi parti pozisyon olarak yüzde 49’lara çıkar, bazen 47’ye iner, bazen 42’ye düşer. Ama bugün Kılıçdaroğlu’nun temel sıkıntısı şu, Muharrem İnce’nin CHP’nin 41 yıldır aşamadığı psikolojik bariyeri aşmış olması Kılıçdaroğlu’nu ciddi tehdit etti. Şu anda gündemi değiştirmek, AKP Arti’ye nefret dili kullanarak, gündemi değiştirmeye çalışıyor. Her şey son derece açık ortada. Cumhur ittifakı bu seçimlerin kazananıdır. 15 Temmuz'un ve Yenikapı ruhunun doğal bir sonucu olarak bir mutabakat olarak ortaya çıkmıştır. Cumhur ittifakı bir pazarlık ittifakı değil, milletin ittifakının siyasete yansımasıdır. Biz MHP ile bir seçim ittifakı yapmadık. Burayı meselede efendim AK Parti şu kadar oy aldı, bu kadar oy aldı… Nihayetinde AK Parti yüzde 42 oy almıştır. Kılıçdaroğlu’nun rüyasında görse inanamayacağı bir oy oranı. Kılıçdaroğlu lütfen özeleştiri yapsın, otokritik yapsın, kendini eleştirsin. Yani partinin önünde bir haber düştü, yarın oturma eylemi vesaire bir şeyler olacakmış. Kendi parti içindeki sorunlarını bizim üzerimizden konuşmasın. Kendi içindeki sorunlara baksın." şeklinde konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar